Laitila päihitti roskapussikampanjassa Uudenkaupungin – Palkinnoksi Laitilaan kaupunkipyöriä

0
Ylen Miljoona roskapussia kampanjan paikallishaaste päättyi Laitilan voittoon. Arkistokuva: Tuula Heinilä

Ylen valtakunnallinen Miljoona roskapussia -kampanja päättyi keskiviikkona. Päätöstilaisuus oli nähtävillä TV 1:llä tuolloin. Laitilan ja Uudenkaupungin yhteinen haastekisakin pääsi lähetykseen.

Lopputulos kisassa oli jännittävä loppuun asti kerättyjen pussien määrässä, mutta Laitila vei siinä voiton niin pussien määrässä ja vielä isomman voiton kun suhteutetaan määrä asukaslukuun eli tuolloin. Laitilan tulos oli 549 pussia ja Uudenkaupungin 528. Suhteutettuna asukaslukuun per 1000 asukasta oli tulokset Laitila 65 pussia ja Uki 34 pussia.

Voittaja palkitaan Laitilan Munamarkkinoiden avauksen yhteydessä 17. kesäkuuta kello 13 Laitilan torin esiintymislavalla. Ekotekoagentti-hanke, joka tämän haasteen esitti, luovuttaa Laitilan kaupungille kunniakirjan.

Lisäksi palkinnoksi Laitilaan toteutuu pilottihanke, jossa testataan maksuttomia kaupunkipyöriä. Näitä pyöriä tulee kaksi kappaletta vapaasti käytettäväksi sekä muutama lainattavaksi. Ne erottuvat tarakalla olevasta kyltistä, jossa on Ekotekoagentti-logo ja käyttöohjeet.

Ekotekoagentti ja Miljoona roskapussia

  • Ekotekoagenttihanke on kuntien yhteinen ympäristöministeriön ja kuntien rahoittama kestävän kehityksen tekoja edistävä hanke, jota toteuttaa Ukipolis.
  • Miljoona roskapussia kampanja oli Ylen valtakunnallinen tempaus, jossa kuukauden aikana kerättiin kunnissa ja kaupungeissa ympäristöstä roskia pussiin ja ne ilmoitettiin laskuriin. Tähän ensimmäisen kerran järjestettyyn kampanjaan osallistui 174 kuntaa ja roskia kerättiin yhteensä 210 372 pussia.