Laitilan VPK:n nuoret voitokkaita alueleirillä

0
Voittajajoukkue Ninnis Arokoivu, Rasmus Mäkelä ja Miska Perkkola.

Laitilan VPK:n palokuntanuoret kouluttajineen osallistuivat Kustavissa järjestetylle Vakka-Suomen toiminta-alueen alueleirille toukokuun lopussa. Kaiken kaikkiaan leirille osallistui 38 nuorta ja 20 kouluttajaa kuudesta palokunnasta. Laitilasta nuoria oli yhdeksän ja kouluttajia kolme.

Leiriohjelmassa oli erilaisia pienryhmissä tehtäviä pulmatehtäviä, tietokilpailuja sekä pelejä. Leiriohjelma alueleirillä suunnitellaan perinteisesti enemmän kädentaitoihin kuin palokuntataitoihin liittyväksi. Pääasiana on ryhmätyöskentely sekä tutustuminen ja ystävystyminen muiden alueen palokuntalaisten kanssa.

Leiriohjelman suunnittelee sekä leirin käytännön toteuttamisesta huolehtii Vakka-Suomen alueen nuorisotyöryhmä, johon kuuluu seitsemän kouluttajaa alueen palokunnista. Nuorisotyöryhmä valitaan vuosittain.

Lauantai-illalla kisattiin jo vuodesta 1996 asti järjestetyssä Tikkaviestissä. Tikkaviestissä kolmehenkiset joukkueet suorittavat radan, jossa heitetään tikkaa, frisbeetä sekä kaadetaan sankoruiskun suihkulla kolme keilaa.

Kokonaisajasta vähennetään tikanheitosta saadut pisteet, jotka on muutettu sekunneiksi. Jos frisbee ei osu maaliin, siitä lisätään aikaan sakkosekunteja.

Joukkue koostuu kolmesta jäsenestä, joiden yhden tulee olla kilpailuvuonna enintään 10-vuotias ja yhden enintään 16-vuotias. Kilpailuun osallistui kaiken kaikkiaan kuusi joukkuetta.

Laitilan VPK:n voitokkaassa joukkueessa tänä vuonna kilpailivat Ninnis Arokoivu, Miska Perkkola ja Rasmus Mäkelä. Laitilan joukkueen kokonaisaika oli 3:47 ja toiseksi sijoittuneen Mietoisten 2 joukkueen (Lyydia Immonen, Saku Rintala ja Eetu Korpinen) aika oli 5:03 ja kolmanneksi sijoittuneen Kalannin joukkueen (Luca Aittakari, Juuso Lind ja Kaarlo Puukki) aika oli 5:12. Laitilan VPK sai vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon sekä kilpailun järjestämisvastuun ensi vuoden alueleirillä.