Matti Varjonen on Vuoden kukko 2023 – Kaivolan kesäteatterin sydän ja sielu

0
Matti Varjonen sai kukkopystinsä Laitilan torilla iltakuudelta.

Munamarkkinoilla julkistettiin tänään Vuoden kukko 2023. Vuoden kukoksi valittiin yleisöäänestyksellä Kaivolan kesäteatterin näytelmävastaava Matti Varjonen. 

Laitilan Sanomien järjestämään Vuoden kukko -kisaan tuli kaikkiaan 438 ääntä, yli sata äänestäjää kannatti Varjosta Vuoden kukoksi.

Äänestäjät perustelivat Varjosen valintaa muun muassa näin:Puhuu paremmin Laitilan murretta kuin kukaan muu. Postiivisen energian ydinvoimala. Sinnikäs, päättäväinen, sovitteleva ja ahkera. Aina kaikille ystävällinen. Kesäteatterin suuri sydän

Matti Varjonen on harrastanut kesäteatteria pienestä pojasta alkaen.

– Muistaakseni vuonna 1970 aloitin Kaivolan kesäteatterissa. Mopottelin sinne ja siitä se alkoi. Ensin esiinnyin “kylän nuorten” joukkokohtauksissa, tanssattiin muun muassa.

Sen jälkeen hänet on nähty useissa eri rooleissa.

– Tukkijoellakin olen esiintynyt kahdesti, ensin pienenä tukkilaisena ja sitten isompana, Matti kertoo. Tänä kesänä Kaivolan kesäteatterissa Matti Varjonen nähdään fysioterapeutin roolissa.
– Hauska rooli, olen koko ajan kännissä, Varjonen vitsailee. Mies itse ei ole juonut pisaraakaan alkoholia sitten vuoden 1996. Hän sanoo, että silloin tuli kiintiö ns. täyteen.

Kaivolan kesäteatteri esittää 2.7. alkaen näytelmää nimeltä Tietä tasoitellen. 

Näytöksiä on yhteensä 12. Sen jälkeen elokuussa Matti suuntaa jälleen Lappiin, kuten aiempinakin vuosina. Puolisonsa Virva Reivon kanssa he mielellään patikoivat luonnossa. Suo on Matille lempimaisema.

Talvisin Matti ja Virva harrastavat tanssia. Yhden kerran Matti osti tanssipaikalta tuohisormuksen Virvalle. Se on kestänyt pitkän parisuhteen ja kiinnittänyt sydämetkin yhteen.

Teatterissa Virva on kahvin keitossa, kun Matti nousee näyttämölle.

– Virva tietää, että teatteri on minulle rakas harrastus. Se kuuluu tähän pakettiin.

Matti Varjonen on tottunut rooliasuihin, niinpä kukkoasuun sonnustautuminen oli helppoa.