Metsätaitokisoissa paikallisia onnistujia – Metsänomistajista parhaiten taisivat Pekka Raula ja Riitta Impilä

0
Metsätaitoillan päätteeksi kelpasi voittajien hymyillä. Riitta Impilä ja Pekka Raula palkintoineen Suontakana Kaikun majalla.

Metsänomistajat ja metsäammattilaiset kilpailivat Laitilassa Kaikun majalla avoimissa maakunnan mestaruuskisoissa. Kilometrin pituisen kilpailureitin kiersi kaikkiaan 122 metsätietäjää. Kilpailussa oli oma ratansa metsäammattilaisille ja metsänomistajille.

Metsänomistajien kilpailussa ratkaistiin metsänhoitoyhdistysten maakunnan mestaruudet. Miesten sarjassa kilpailun voitti Kalannin Pekka Raula edustaen metsänhoitoyhdistys Lounametsää. Raulan pisteet 113 ovat hurjat maksimipisteiden ollessa 125.

Kilpailun kakkoseksi kiilasi niin ikään Mhy Lounametsän, Pyhärannassa metsää omistava Aarne Suomi (103 p.) ja kolmanneksi Mhy Pirkanmaan Jukka Karlsson (101 p.). Seuraavat sijat menivät Mhy Eteläsavon Raimo Laitiselle (100) ja Mhy Lounametsän Antti O. Keskitalolle (90).

Naisten sarjassa mestaroi Pyhärannan Mhy Lounametsää edustanut Riitta Impilä, joka 112 pisteellään oli vähällä viedä koko kisan kärkitilan pikkuserkultaan Pekka Raulalta. Naisten kakkonen oli Mhy Lounametsän kalantilainen Inkeri Penttilä ja kolmas Mhy Pirkanmaan Seija Levonoja.

Metsäammattilaisten maakunnan mestaruuden vei yleisessä sarjassa Lännen Metsätaitoa sekä Mhy Lounametsää edustanut metsätilojen välittäjä Erkko Koivurinne 342 pisteellä. Toiseksi tuli saman seuran Anssi Männistö Eurasta ja kolmanneksi Paavo Vesterinen Tammelasta. Kilpailuun kuului metsänarvioinnin lisäksi suunnistusosuus.

Metsäammattilaisten taitosarjassa mestaroi Paimion Markku Sipponen ennen Pirkanmaan Pentti Aholaa ja Punkalaitumen Jorma Heikkilää.

Seuraava paikallinen iso metsätaitomittelö järjestetään Padon kylässä 3.6.2024. Se lienee tapahtuman 50 -vuotisjuhlakisa.

Kirjoittaja: Kari Laiho