Miten haluaisit asua?

0

Laitilan kaupunginhallitus päätti viime kokouksessaan käynnistää selvityksen siitä, riittääkö kaupungin nykyinen vuokra-asuntojen määrä vai olisiko tarvetta rakentaa niitä lisää. Tämä on linjassa sen kanssa, että Laitilassa on korostettu myös monipuolisen tonttitarjonnan tärkeyttä ja asiaan on nyt myös panostettu.

Toisin kuin monet muut kunnat, Laitila on panostanut myös rohkeasti vuokra-asuntotuotantoon, eikä täällä pahoja pullonkauloja ole syntynyt. Se on vaatinut paitsi satsauksia, myös ennakoivaa reagointia vuokra-asuntomarkkinoiden muuttuvissa käänteissä.

“Jo asian esiin nostaminen ja selvittäminen ansaitsevat kiitokset raikkaasta asenteesta!”

Hallituksen päätöksenteon tueksi koottu selvitys tilanteesta osoittaa, että kaupungin vuokra-asuntojen kanssa mennään pitkälti niin sanotusti kädestä suuhun eli tyhjillään olevia asuntoja ei juurikaan ole. Laitilan Sanomissa kirjoitettiin aiheesta 27.6., voit lukea jutun tästä: https://www.laitilansanomat.fi/2023/06/tarvitaanko-laitilaan-lisaa-vuokra-asuntoja-enta-miten-voitaisiin-edistaa-monimuotoista-asumista-kaupunki-kaynnistaa-selvityksen/

Kun muutama vuosi sitten Laitilassa oli huutava pula pienistä vuokra-asunnoista, niin nyt niukkuutta on kaksioista ja isommista perheasunnoista. Vuokra-asuntojen riittävyys ja monipuolisuus ovat tärkeitä asioita.

Erityisen ilahduttavaa on, että kaupunki ryhtyy nyt selvittämään sitäkin, millä keinoin se voisi edistää monimuotoista asumista ja siten lisätä Laitilan houkuttelevuutta. Jo asian esiin nostaminen ja selvittäminen ansaitsevat kiitokset raikkaasta asenteesta!

Kaupungin asuntosihteeri Tiina Mäkelä on koostanut kaupunginhallitukselle päätöksenteon tueksi katsauksen kaupungin vuokra-asuntotilanteeseen. Sen ohessa esitetään esimerkiksi kyselyä, jossa voidaan selvittää vaikkapa sitä, miten ihmiset haluaisivat asua – kun on tietoa, ei tarvitse arvailla!

Selvitykseen kirjattu asumismuotoihin liittyvä visio ansaitsee aplodit: ollaan moderni maaseutukylä, jossa ei olla jämähdetty.

Solina Saarikoski
solina.saarikoski@laitilansanomat.fi