Pesäpallo: Pöytyä katkaisi voittoputken, ei pisteputkea

0
Ottelu ratkesi tähän hetkeen, kun lukkari Erica Rosendahl ei saanut palloa vangittua. Aihetta hymyyn oli silti, kun Erica ja hänen siskonsa Alina valittiin ensimmäiseen Ykköspesiksen Itä–Länsi-otteluun.

Jenna Westerlund

Jyskeen Ykköspesisjoukkue kärsi vasta kauden ensimmäisen tappionsa, kun paikallisvastustaja Pöytyä kävi ryöstämässä lisäpisteen mukaan keskiviikkona.

Runsaslukuinen yleisö todisti keskiviikkona Jyskeen Ykköspesisjoukkueen ensimmäistä tappiota. 12 ottelun voittoputken päättymisestä huolimatta pisteputki jatkui edelleen, sillä Pöytyä vei ottelun 1–2 (2–1, 4–9, 0–0, 2–3) kotiutuslyöntikilpailussa.

– Tätä putkea muistelee varmasti vanhempana kiikkustuolissa, ykköspelinjohtaja Sami Mäki tokaisi.

Huonolle ei Jyske hävinnyt, sillä viime kaudella Superpesiksestä pudonneelle Pöytyälle voitto oli seitsemäs putkeen. Joukkueen otteet ovat parantuneet, ja ero sarjakärkeen eli Jyskeeseen on enää vain viisi pistettä.

Pöytyä iski ensimmäisen jakson ainoan juoksunsa heti ensimmäisellä vuorolla. Pinja Toivonen toi kotijoukkueen kummatkin juoksut ja ulkopelin ollessa vahvaa, päättyi ensimmäinen jakso 2–1.

Toisessa jaksossa tapahtui kuitenkin jotakin. Mikään ei tuntunut onnistuvan, eikä pallo meinannut tarttua räpylään, kun Emilia Helmisen ja Maria Sveholmin kunnareiden jälkeen tilanne oli Pöytyälle jo 1–6 ensimmäisen parin jälkeen.

– Peli olisi voinut kääntyä eri tavalla, sillä toisen jakson alkukin oli aivan hyppysissä ennen Meeri Heikolan niukkaa paloa, kun hän yritti kunnaria. Vain hetkeä myöhemmin Pöytyä sitten onnistui niukkaakin niukemmalla kunnarilla.

Lopulta Jyske ei toipunut Pöytyän hurmoksesta, ja toinen jakso päättyi lukemin 4–9. Katseet käännettiin supervuoropariin, jossa kumpikin joukkue pelasi erittäin vakuuttavan ulkovuoron pitäen vastustajan nollissa.

Kun kaksi kärkijoukkuetta kohtaa, voi taistosta odottaa tasaista ja tunnepitoista. Juuri tällaiseksi ottelu kehkeytyi, kun kotiutuslyöntikilpailussakin ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne oli 2–2.

Lopulta Pöytyä ratkaisi kokemuksellaan voiton, kun Elli Timonen kotiutti Laitilassa B-tyttöjen Superpesistä pelaavan Siiri Riitamaan. Pallo näytti tulevan suoraan lukkari Erica Rosendahlin räpylään, mutta peliväline kimposi ratkaisevalla hetkellä.

Ottelun ratkettua Pöytyä tuuletti riemukkaasti voittoa, kun Jyskeen leirissä korostettiin hyvää taistelua. Ottelusta jäi lopulta hyvä maku tappiosta huolimatta ja tarpeeksi hampaankoloon perjantaita ajatellen, kun Laitilaan saapuu Oulun Lippo.

– Ensinnäkin toivon, että saamme loukkaantumismurheiden jälkeen kokoonpanon kasaan jo ennen pelipäivää. Ennen Pöytyä-peliä kokoonpano eli useampaan otteeseen vain muutama tunti ennen peliä. Lisäksi toiveissa on totta kai paluu voittokantaan ja yleisön saaminen lehtereille, Mäki päätti.