Poliisi: Pidetään järki päässä juhannuksena

0
Arkistokuva

Poliisi kehottaa ihmisiä pitämään juhannuksenakin huolta sekä itsestä että toisista. Riskinottoja kannattaa välttää niin liikenteessä kuin juhliessa.

Poliisi valvoo siellä, missä ihmisetkin ovat. Juhannuksena moni matkustaa mökille, festareille tai maaseudulle, joten poliisikin partioi myös harvaan asutuilla alueilla.

Jotkut lähtevät lomailemaan paikkaan, jota ei ennestään tunne. Missä ikinä oleileekaan, kannattaa selvittää ja muistaa, missä osoitteessa on. Siten varmistaa, että osaa tarpeen vaatiessa ohjata poliisin ja muut avuntuojat ja pelastajat oikeaan paikkaan.

– Juhlipa keskikesän juhlaa sitten mökillä, kotona tai festareilla, niin varsinkin päihtyneenä ihmiset tekevät kaikenlaisia ja hyvin ikäviäkin asioita. Hyvä keino välttää surkeita sattumuksia on rajoittaa omaa alkoholin juomista, jottei päihtyisi liikaa ja toimisi ilman mitään estoja, neuvoo ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitoksesta.

Monet juhlivat juhannusta porukassa. Poliisi pyytää juhlijoita pitämään huolta paitsi itsestä myös muista.

Päihtymyksensä voimakkuuteen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, jos on lähitunteina lähdössä ajamaan. Myös väsyneenä ajaminen on kielletty riippumatta siitä, onko veressä alkoholia vai ei. Poliisi valvoo juhannuksen meno- ja paluuliikennettä sekä myös puhalluttaa kuljettajia.

Poliisi pitää valitettavana sitä, että monilla kuljettajilla on turhan kova kiire määränpäähänsä. Poliisi muistuttaa kuljettajia myös noudattamaan nopeusrajoituksia.

– Toivoisin, että kuljettajat arvostaisivat määränpään lisäksi myös itse matkaa ja jättäisivät kiireen matkasta pois. Ylinopeuden ajaminen ei vähennä matka-aikaa merkittävästi mutta lisää riskejä sitäkin enemmän, ylikomisario Autio huomauttaa.

Poliisi valvoo liikennettä myös vesillä, jonne valitettavan usein rohkaistutaan menemään alkoholin vaikutuksen alaisena veneellä tai uimalla. Vesille ja veteen kannattaa mennä vain vesiselvänä.