Soittokunnan tarinallinen konsertti uusintana Munamarkkinoilla

0
Torin esiintymislava on tuttu paikka Laitilan soittokunnalle. Vappuna siellä soitettiin viimeksi.

Laitilan soittokunnan tarinallinen kevätkonsertti Taiston matkassa kuullaan uusintana Munamarkkinoiden ohjelmassa torilavalla lauantaina kello 14. Paikallisiin oloihin pohjautuva, musiikin rytmittämä tarina kiehtoi konserttiyleisöä erilaisuudellaan.

Tarinassa Amerikan paluumuuttaja Taisto tavoittelee Dorista Talan kahvilassa, mutta orastavalla suhteella ei ole tytön isän hyväksyntää. Taisto päättää lähteä kauas pois palatakseen joskus tulevaisuudessa.

Tarinassa vilahtelevat Laitilan tutut paikat ja 1960-luvun konstaapelit. Musiikissa vaelletaan Born to be wildista Sillanpään marssilaulun ja Suvivalssin kautta I can´t stop loving you´hun. Timo Forsströmin säveltämässä Majakkasaaressa huilusolistina on Vera Hülber ja baritonisolistina Kasper Antola.

Soittokuntaa johtaa Johanna Kaarto, jonka käsialaa konsertin tarina on. Tarinan kertojana on huilisti Eila Saarinen. Esitystä on hiukan lyhennetty keväisestä.