Voidaanko taas pelata polttopalloa?

0
Viivahipassa hippa vaihtui kosketuksesta mutta välillä salissa juoksi vahingossa useampikin hippa.

Laitilan urheilukentällä on riittänyt vipinää kesäkuun ajan. Lasten kesäurheilukoulun puitteissa kymmenet lapset ovat päässeet nauttimaan liikkumisen ilosta ja hyvästä säästä.

Reippaalla porukalla on pelattu ja leikitty paljon erilaisia pihapelejä. Erityisesti “kuka poltti kenet” -peli on ollut lasten suosiossa ja sitä toivotaan aina uudestaan. Lisäksi on kokeiltu eri lajeja, kuten aitajuoksua, pituushyppyä ja heittolajeja.

Ohjaajat kertovat, että matalalla kynnyksellä ja hyvässä hengessä kaikki ovat oppineet uusia taitoja. Urheilukentällä on oltu aina sään salliessa mutta pari kertaa pelailua on jatkettu sateen vuoksi sisällä Urheilutalossa. Sateen sattuessa lapset ovat saaneet äänestää sisällä tai ulkona olemisen puolesta.

Ohjaajina toimivat Neea Vaaraslahti, Senja Saarikoski sekä Emma Wessman. Kaikille heistä liikunta ja lasten kanssa toimiminen on lähellä sydäntä. Myös aikaisempaa kokemusta ohjaajana toimimisesta löytyy.

Vaaraslahti viihtyy hyvin ulkona ja onkin iloinen saadessaan tehdä kesätyötäkin ulkosalla. Saarikoskesta ohjaajan hommat tuntuvat omalta jutulta.
– Parasta on nähdä, kun lapsilla on hauskaa ja he pääsee kokeilemaan eri pelejä ja lajeja, Wessman jatkaa.

Tänään perjantaina päättyvässä urheilukoulussa on ollut ryhmät 4–5-vuotiaille, 6–7-vuotiaille ja 8–13-vuotiaille. Osallistuminen on ollut melko vapaata, ja paikalle on voinut tulla, kun on sopinut. Liikkumaan tullut porukka on siis hieman vaihdellut välillä. Eniten lapsia on käynyt vanhimpien ryhmässä ja vähiten nuorimpien ryhmässä.

Sofia Tosi oli houkutellut ystävänsä Säde Reivon ensimmäistä kertaa mukaan urheilukouluun. 8-vuotiaat tytöt toivoivat pääsevänsä pelaamaan “kuka poltti kenet” -peliä sekä leivänpaahdinhippaa. Urheilukoulun lisäksi he ovat viettäneet kesäänsä uiden.
– Täällä on ollut tosi kivaa. Mä oon ollut jo yhdeksän kertaa, Tosi kertoo.

Ohjaajien mukaan eri-ikäisten ryhmiä yhdistää energisyys. Lapset jaksavat innostua aina uusista peleistä ja pitävät huolen, että kaikilla on hauskaa.
Myös ohjaajiin kohdistuu välillä hyväntahtoista kiusoittelua. Kaiken kaikkiaan ryhmistä on muodostunut tiiviitä porukoita, joilta ei puutu liikkumisen riemua, ohjaajat kertovat.