Yleisurheilu: Omia ennätyksiä Tilastopajacupissa

0
Elias Hyytiä kohensi ennätystään Tilastopajassa 200 metrillä ja kolmiloikassa. Arkistokuva

Ilkka Simola

Juhannusviikon Tilastopajacupissa Paavo Nurmen stadionilla tekivät jyskeläiset mukavasti omia ennätyksiä. Ehkä parhaana Lotta Metsärinnan lähes puolen sekunnin parannus nollatuulessa juostulla 200 metrillä aikaan 26,07. Tulos vie seuran Top10-listalla jo kolmanneksi.

Pikamatkat ovat nousseet naisten suosikkilajeiksi. Turussakin 200 metrin pinkojia löytyi seitsemän erällistä N- ja N17-sarjalaisia Lotan ollessa 50 kilpailijan joukossa sijaluvulla 11.

Myös Joni Vainio-Kaila kokeili välivuoden jälkeen eka kertaa puolta ratakierrosta. Aika 22,75 jäi kauaksi miehen ennätyksestä 21,89, mutta vielä on kesää jäljellä.

Elias Hyytiällä sen sijaan kulki M17 sarjassa reilusti aiempaa vauhdikkaammin oman ennätyksen kohentuessa sekuntikaupalla aikaan 24,94. Oma ennätys syntyi myös kolmiloikassa 11,57 pompuin.

17-vuotias Valtteri Valtonen pyöri eka kertaa tänä kesänä moukariringissä. Viiden kilon rautapallo putosi parisen metriä viime vuotista pidemmälle 48,37 lukemiin.

13-tyttöjen 60 metrillä Jasmin Vaskelainen oli edelleen lyömätön. Voitoaika nyt lievään vastatuuleen 8,23. Neela Ihanmäki oli 60 metrillä kahdeksas ajalla 8,96 ja pituudessa toinen ennätystään sivuavalla tuloksella 457.

Sara Honkakangas oli 15-tyttöjen keihäässä kolmas kauden parhaallaan 38,24 ja 800 metriä kulki aikaan 2.42,58.

13-vuotiaiden 1000 metrillä Oona Lapila oli toinen vain sekunnin kymmenyksen ennätyksestään jääneenä ajalla 3.21,57. Vastaavasti samanikäisten poikien tonnilla Mikael Aulin oli seitsemäs omalla ennätyksellään 3.39,47.

Juhannusviikolla kisailtiin myös maanantaina Uudessakaupungissa juoksu- ja hyppykisojen merkeissä. Osallistujia oli vain kymmenesosa Tilastopajacupin määrästä, mutta muutama hyvä jyskeläistulos saatiin. Elias Hyytiä paransi korkeusennätystään moniottelua silmällä pitäen lupaavasti tulokseen 170 ja kellotti satasella vastatuuleen 12,68.

Sara Rantanen ja Vivian Jaakola olivat 9-tyttöjen kärkipari niin 60 metrillä (7,37 ja 7,46) kuin pituudessakin (333 ja 314). Ilmari Matikainen oli 60 metrillä kolmas (7,66) ja pituudessa toinen (307).

Nuorten kisakausi jatkuu tiistaina Mynämäessä pidettävällä Seuracupin osakilpailulla, josta on tavoitteena ponnistaa Laitilassa elokuun alussa järjestettävän toisen osakilpailun kautta syyskuun eka lauantaina Urjalassa kisailtavaan valtakunnalliseen A-finaaliin.