Akrobatiaa kesäsäässä

0
Tuikku Asplund on Powerflown perustaja. Hän ohjaa tankotanssia, akrobatiaa, sirkustelua, ja valmentaa tankotanssin ja rengastrapetsin kisaajia.

Akrobatia -ja sirkushaaveille saatiin vastinetta, kun Powerflow järjesti koululaisille Temppuillen-päivän viime torstaina. Hyvän sään vuoksi temppuiltiin ulkona nurmikolla. Tauoista pidettiin myös huolta, koska touhutessa ei niin huomannut auringon paahdetta.

Temppuilemassa olivat Sanni , Amanda ja Ronja. Tytöt ovat kaikki käyneet Powerflowlla jo useamman vuoden. He kuuluvat Akroapinat-nimiseen ryhmään, jossa harrastetaan akrobatiaa sekä erilaisia sirkuslajeja.

Omien sanojensa mukaan he ovat hyvin innostuneita akrobatiasta ja tykkäävät tehdä kaikkea siihen liittyvää. Sanni kertoo lonssien, eli volttivaljaiden olevan hauskin väline, jolla temppuilla.

– On kivaa, kun pääsee kokeilemaan uusia asioita ja tekemään juttuja laidasta laitaan, tytöt kertovat.

Koululaisten Temppuillen-päivässä päästiin ohjaaja Tuikku Asplundin johdolla treenaamaan sirkuslajeja. Ainakin jonglöörausta, tasapainottelua, siltakaatoja, käsilläseisontaa ja kuperkeikkoja kokeiltiin. Kaikki tytöt olivat innokkaita kokeilemaan rajojaan ja hiomaan taitojaan.

– Mun mielestä käsilläseisonta on ihan parasta, kertoo Amanda.

Tulevaisuudessa haaveena olisi oppia flikki. Se olisi tyttöjen mukaan todella siistiä.

Powerflow Studio on ollut Laitilassa jo kolme vuotta. Siellä kuka vain pääsee harrastamaan tankotanssia, akrobatiaa, sirkuslajeja, kehonhuoltoa tai joogaa. Asplund painottaa, että iällä tai liikuntataustalla ei ole merkitystä, kunhan vain nauttii liikkumisen ilosta.

Nuorimmat eri lajien harrastajat ovat kaksivuotiaita ja käyvät studiolla vanhempiensa kanssa. Vanhimmat taas lähestyvät jo eläkeikää, eli studiolla käy ihmisiä aivan laidasta laitaan.

– Tärkeintä on, että kuka vain taustasta tai iästä riippumatta voi tulla tänne, Asplund toteaa.

Powerflowlla on vielä tulossa tempputempaus, johon päiväkoti- ja kouluikäiset lapset voivat osallistua vanhempiensa kanssa. Lisäksi syksyllä käynnistyy taas ryhmätoiminta.

Asplund haluaa vielä tähdentää tankotanssin olemusta. Monella on hänen mukaansa ennakkoluuloja tankotanssia kohtaan ja sitä voidaan pitää vain aikuisille naisille soveltuvana lajina. Asplund kuitenkin kertoo, että heillä tankotanssia harrastavat kaikenlaiset ihmiset. Nuorin on vain neljävuotias ja vanhin tankotanssija taas yli 40.