Crusell-viikolla unelmoidaan– Ohjelmistossa luonnon ja unien innoittamaa musiikkia

0
Crusell-viikon taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi innostui soittamaan Crusell-paitaan painettua sävellystä. Pienoiskonsertin kuulijoina ovat Crusell-viikon toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusama, tiedottaja Vilja Välimäki, Crusell-naisten puheenjohtaja Jaana Pieniniemi-Lahikainen sekä Crusell-seuran hallituksen puheenjohtaja Tuomas Takala.

Kun Laitilassa soi tänä viikonloppuna jazz, niin naapurikaupungissa Uudessakaupungissa unelmoidaan paremmasta huomisesta puupuhallinmusiikin voimin.

42. kertaa järjestettävä Crusell-viikko alkaa lauantaina 22.7. ja jatkuu lauantaihin 29.7.

Puupuhaltimia juhlistavan kansainvälisen musiikkifestivaalin teemana on Unelmia huomisesta. Teemaan konserteissa johdattaa luonnon ja unien inspiroima musiikki.

– Teema on muhinut mielessäni vuosia. Unelmana on, että maapallo säilyy tuleville sukupolville käyttökelpoisena, festivaalin taiteellinen johtaja Olli Leppäniemi kiteyttää tapahtuman teeman.

Crusell-viikonkannanotto luonnon puolesta näkyy ohjelmistossa myös niin, että WWF Suomen ilmasto-ohjelman johtaja Bernt Nordman ja Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen pitävät puheenvuoroja konserttien yhteydessä. Nordmania kuullaan Teollinen v allankumous- ja Amazon- konserteissa, Ollikainen esittää omat puheenvuoronsa Meri- ja Arktis -konserteissa.

Lisäksi jokaisesta myydystä lipusta lahjoitetaan euro Itämeren suojeluun, minkä lisäksi ilmaistapahtumissa ja koko viikon ajan yleisö voi lahjoituksin tukea WWF Suomen työtä.

– Festivaaliviikkoa odotetaan innostunein ja odottavin, mutta myös jännittynein tunnelmin, kertoo musiikkiviikon toiminnanjohtaja Elina Aho-Kuusama . Aho-Kuusamalle Crusell-viikko on ensimmäinen festivaali toiminnanjohtajana.

– Crusell-viikkoa on kuitenkin tekemässä joukko rautaisia ammattilaisia, jotka ovat tehneet festivaalilla töitä vuosikymmeniä, hän sanoo.

Crusell-viikko tarjoaa yleisölle maksullisten konserttien lisäksi myös useita konsertteja, joihin on vapaa Maksuton musiikkipiknik Lyhtyjen yö järjestetään Vallinmäellä torstaina 27.7.