Hauskinta oli pöydän alla lukeminen – Joel suoritti Laitilan Sanomien lukuhaasteen yhdessä päivässä

0
Laitilan Sanomien lukubingon palauttaneet palkitaan makealla palkinnolla, johon kuuluu kylmä limsa sekä makeispussi. Joel Rosenvall nouti palkintonsa keskiviikkona.

Laitilan Sanomien lukubingossa oli seitsemäntoista lukemiseen liittyvää tehtävää. 10-vuotias Joel Rosenvall palautti täyden lukubingon keskiviikkona toimitukseen. Toimittajan leuka on pudota lattiaan, kun hän kuulee, että lukubingo on saatu täyteen yhden päivän aikana. Totta se kuitenkin sen vahvistaa lukubingossa oleva allekirjoitus.

Joelin mielestä hauskin tehtävä oli pöydän alla lukeminen. Haastavimmaksi hän nimeää pienen pohdinnan jälkeen kiven päällä lukemisen. Sopiva kivi löytyi lopulta Särkijärveltä. Samassa paikassa suoritettiin myös puun alla ja mökillä lukemiset. Ilma ei aina suosinut ulkona lukemista. Kun Joel istui nurmikolla lukemassa, iski vesisade.

Sinnikkyys kuitenkin palkittiin ja lukutehtävät saatiin kuin saatiinkin rastittua yhden päivän aikana.

– Ajattelin, että kun palkinnon voi hakea vain keskiviikkona niin yritän saada kaikki tehtyä, Joel kertoo.

Yhtenä tehtävänä bingossa oli kirjan suositteleminen ystävälle. Joel suositteli Aavehevosen arvoitus -kirjaa.

– Se on minulla itselläkin vielä kesken, Joel kertoo.

Joel kertoo lukevansa Aku Ankkoja ja kirjoja. Eniten hän pitää jännittävistä kirjoista. Suosikkikirjasarjakseen hän nimeää Operaatio-sarjan, jossa seikkailee etsiväkaksikko Tilda ja Oliver sekä Otto-koira.

– Niistä paras on Operaatio pronssipatsas, hän sanoo.