Jyske jälleen voittoon tosipelien kynnyksellä

0
Joukkueen kapteeni Iida Lastama löi kunnarin, joka vapautti peliä ja sai monta lukkoa aukeamaan ottelussa. Lastama on muutenkin esimerkillisesti johtanut joukkuetta läpi koko kesän.

Jenna Westerlund

Ykköspesisjoukkue pelasi sunnuntaina viimeisen alkusarjan kotiottelun, kun vieraaksi saapui Jalasjärven Jalas. Pitkään mentiin tasaisissa lukemissa kunnes Jyskeen kaksi kunnaria takasivat selvän 2–0-voiton (2–0, 6–2).

Ennen alkulohkon viimeisen kotiottelun alkua joukkueet ja tuomaristo kokoontuivat kentälle pitämään hiljaisen hetken Jyskeen joukkueen huoltajan poismenon vuoksi. Kotijoukkueen pelaajien ja valmentajien hihoja koristivat myös mustat surunauhat.

Kuten aiemminkin, Jyskeen ulkopeli oli tiivis myös tällä kertaa, sillä Jalas sai kaksi juoksua vasta toisen jakson viimeisellä vuorolla. Välillä palloja pysäytettiin myös syöksymällä, eikä vastustajalla lopulta ollut kunnollista saumaa rikkoa ehjää ulkopeliä.

– Sisäpeli oli hermostunutta etenkin ensimmäisellä jaksolla, kun itseluottamus mailan varressa loisti poissaolollaan. Toisella jaksolla sisäpeli kuitenkin parani ja Iida Lastama näytti kapteenin esimerkkiä lyöden kunnarin, joka aukaisi tukossa olleen sisäpelin, joukkueenjohtaja Sami Mäki kiitteli.

Jyske teki ensimmäisen jakson juoksunsa ensimmäisellä vuorolla, minkä jälkeen sisäpeli takkusi. Rentous alkoi kuitenkin löytyä toisella jaksolla, kun Jyske teki kuusi juoksua. Niistä kaksi syntyi toisella vuorolla ja loput neljä kolmannen tasoittavalla.

Kapteeni Lastaman lisäksi kunnarin löi jälleen ykköspalkittu lukkari Erica Rosendahl . Hurjia kehitysaskeleita kauden mittaan ottanut Rosendahl sai oivalluksiensa ansiosta poltettua lukuisia vastustajajoukkueen pelaajia.

Joukkue nappasi tärkeän voiton, vaikka valmistautuminen otteluun ei ollut ideaali. Muutamat pelaajat ja pelinjohto olivat nimittäin koko viikon C-ikäisten valtakunnallisella leirillä Oulussa.

– Toisaalta toisille pelaajille viikko toi toivottua huilia peleistä.

Alkusarjassa Jyskeellä on edessään enää kaksi ottelua. Tiistaina kohdataan Jalas vieraskentällä ja alkulohkon päättää kärkikamppailu Pöytyää vastaan. Kyseinen ottelu pelataan 9. elokuuta, ja siinä todennäköisesti selviää lohkovoittaja.

– Ulkopeli on aikataulussa ja siinä on jopa eri vaihtoehtoja peluutuksen osalta käytettävissä. Sisäpelin roolit ovat vielä vähän hakusessa ja siinä valmennuksella on vielä pari peliä aikaa hakea paras koostumus, Mäki analysoi.

Vaikka tosipelit ovat nurkan takana, ei niille ole vielä uhrattu ajatustakaan. Eikä tarvitsekaan, sillä pelejä ei ajattelemalla voiteta.

– Ottelutahti B-tyttöjen sarjan osalta ei onneksi anna edes mahdollisuutta ajatella pudotuspelejä tässä vaiheessa, Mäki muistutti.