Jyskeen Vuorenpää suunnisti alueen mestariksi

0
Arkistokuva: Veijo Viitanen

Veijo Viitanen

Laitilan Jyskeen Asmo Vuorenpää voitti Varsinais-Suomen keskimatkojen H55-sarjan mestaruuden Salossa sunnuntaina. Alueen vaativassa kilpailussa myös H20-sarjan juniori Niilo Suominen ylsi hopeiselle mitalille.

Asmo Vuorenpää voitti H55-sarjan ansiokkaasti kolmen sekunnin erolla Angelniemen Ankkurin Rauno Hakalaan. Pyhärantalaislähtöinen Mika Mannervesi nousi minuutin kärjestä jääneenä pronssille. Jyskeen Jukka Suominen oli seitsemäs.

H20-sarjan neljällä kovalla kilometrillä Jyskeen Niilo Suominen sijoittui hopealle. Hieno suoritus aika vähäisellä kilpailujen ja eri maastotyyppien kokemuksella.

H50-sarjassa Juha-Matti Suominen oli kuudes ja miesten pääsarjassa Paavo Suominen 16. tilalla. Se sijoitus vaati yli puolentoista tunnin taistelun korkeuseroiltaan rajuksi kuvatussa Hirstenmäen maastossa Salon Juvankoskella.

Vakka-Rastin saavutti Am-keskimatkoilta neljä mitalia. Kalannin Maija Verha voitti D75-sarjan 19 sekunnin erolla. Menestys oli mukavaa jatkoa Kainuun rastiviikon voitolle pari viikkoa sitten.

Perttelin Peikkojen pyhän kisoissa D65-sarjan Kirsi Laine ja H65-sarjan Matti Salonen sijoittuivat hopealle. VaRan Tuulikki Karru saavutti D45-sarjan pronssin.