Kesäkahvilassa viihtyy vuodesta toiseen

0
Ronja Hännikäinen viihtyy kesäkahvilatöissä jo neljättä vuotta.

13-vuotias Ronja Hännikäinen viettää kesänsä kahvilan tiskin takana. Hännikäinen työskentelee Untamalassa Ventolan kesäkahvilassa jo neljättä vuotta. Hänen äitinsä hoitaa kahvilan pyöritystä ja toisena kesätyöntekijänä on Neea Varjonen. Hännikäiselle kesätyön valinta oli helppo, sillä hän on aikaisempinakin kesinä viihtynyt kahvilatyössä mainiosti.

Töitä riittää koko kesäksi aina kahvilan aukioloaikojen mukaan. Monipuolista tekemistä löytyy ja välillä Hännikäinen on kassalla ja välillä keittiön puolella. Leipominen ja asiakaspalvelu täydentävät toisiaan hyvin. Hänen mukaansa koskaan ei ole tylsää hetkeä ja päivästä riippuen joskus saa laittaa hihat ihan kunnollakin heilumaan.

Kahvilan lisäksi kotoisasta tuvasta löytyy perinteinen näyttely. Tällä kertaa esillä on koira-aiheisia teoksia. Asiakkaita käy Laitilan lisäksi myös lähikunnista. Hännikäisen mukaan kahvilassa käy päivittäin ihmisiä esimerkiksi Raumalta tai Turusta.

– Eniten menee ihan perinteistä kahvia ja pullaa, Hännikäinen kertoo.

Parasta kesäkahvilassa työskentelyssä on Hännikäisen mukaan sen mukava ilmapiiri. Hyvää tunnelmaa tuovat iloiset asiakkaat, herkulliset leivonnaiset ja kesäinen sää, hän kertoo. Töiden lisäksi Hännikäisen kesä kulu ystävien kanssa. Kaveriporukalla he käyvät ainakin uimassa.

– Täällä on ihan ykkösluokan leivonnaisia, kommentoi tiskillä asioiva mies.