Kolmessa päivässä syntyi päätös – Emilia halusi muuttaa Laitilaan, koska täällä on niin mukavaa

0
Useasti ihmiset puhuvat muualle muutosta, mutta jäävät sitten jököttämään kotipaikkakunnalleen. Minä en jäänyt, Emilia Hietakangas sanoo.

Emilia Hietakangas , 20, on asunut tammikuusta alkaen Laitilassa. Tänne muutto on sattumien summa.

– Ohjasin vauvauintia Jyväskylässä samassa firmassa, joka pitää Laitilassa uimahallia. Kun tänne tarvittiin työntekijää, tulin tänne joulukuussa 2,5 viikoksi sijaiseksi.

Emilia oli ollut vain kolme päivää töissä uimahallilla, kun hän jo soitti isälleen Keuruulle ja kertoi, että aikoo muuttaa Laitilaan.

– Isä siihen sitten totesi, että pitää sitten varmaan peräkärry vuokrata, hän kertoo nauraen.

Emilia on kotoisin siis Keuruulta. Vanhemmat, sisko ja pikkuveljet asuvat yhä siellä. Emilia muutti Keuruulta ensin opiskelemaan Jyväskylään, jossa hän asui kolme vuotta. Opiskeluiden ohessa hän teki töitä vauvauinnin ohjaajana ja kesäisin hoiva-avustajana Jyväskylässä ikäihmisten palvelukodissa.

– Laitilan uimahallin sijaisuuden jälkeen palasin vielä Jyväskylään. Valmistuin ja irtisanoin Jyväskylän kämpän. Laitilassa kävin katsomassa kolmea asuntoa ja sain vuokrattua sitten sen asunnon, joka oli ykköstoiveeni.

Nyt Emilia Hietakangas asuu Laitilan keskustassa Kaaos-nimisen pupunsa kanssa ja on hyvin tyytyväinen. Hänellä on vakinainen työpaikka uimahallilla, ja kun uimahalli on nyt kesällä kiinni, Emilia on töissä Terveyskodilla hoiva-avustajana.

– Ajoin juuri ajokortin ja ostin auton. Nyt on helpompi käydä Keuruulla. Kun julkisella liikenteellä Keuruulle kesti 5–6 tuntia, autolla pääsen tapaamaan perhettä ja sukulaisia neljässä tunnissa.

Jyväskylän jälkeen pienempi kaupunki on tuntunut Emiliasta mukavalta. Laitila tuntuu hyvin kodikkaalta, sillä täällä asukkaita on vain hieman vähemmän kuin Keuruulla.

– Laitilan uimahallilla on ollut todella kivaa olla töissä. Työkaverit ovat niin mukavia, että sain heistä heti ystäviä.

Emilian mielestä uudelle paikkakunnalle kotoutumisessa tärkeintä ovat työ ja se, että löytää ystäviä.

– Olen etsiskellyt Laitilasta jotain höntsäporukkaa, jossa olisi miehiä ja naisia ja pääsisi pelaamaan esimerkiksi sählyä.

Sitä hän ei ole vielä löytänyt. Sen sijaan hän oli myönteisesti yllättynyt, kun urheilutalon alakerrasta löytyi kuntosali, jota laitilalaiset voivat käyttää maksutta. Emilia on entinen kilpauimari, joten perinteinen punttisali on hänelle mieleen. Lisäksi hän ui uimahallilla.

– Tykkään myös vetää vesijumppaa. Se on hienoa, että pääsee töissä liikkumaan ja siitä vielä maksetaankin, hän hymyilee.

Vanhemmat ja sisarukset ovat käyneet tutustumassa Laitilaan. Heissä eniten hämmästystä herätti paikallinen market.

– Äiti ihmetteli, että miten täällä voi olla niin valtava valikoima kaupassa. Ei Keuruulla ole yhtä hyvää kauppaa.