Laitilan ruuna palasi voittajaksi

0
Jukka Torvinen ohjasti laitilalaisen Laurenz von Bentzin viidennen voiton Porissa.

Rauli Ala-Karvia

Laitilalaisen Heikki Seikon omistama lämminverinen Laurenz von Bentz kilpaili hyvän tovin vailla isompaa menestystä. Edellisen kerran voitto tuli viime vuoden maaliskuussa, edellinen totosijakin oli mennä vuoden huhtikuulta.

Porissa kaikki oli perjantaina toisin. Jukka Torvinen ohjasti voittajapelissä yli 30-kertoimiseksi pelatun ruunan voittoon Simo Korhosen kasvattaman hevosen ennätyksellä 13,0a. Mailin kisassa toiseksi tullut Suvi Vaittisen ajama Porla Futura jäi kymmenyksen.

Laurenz von Bentzille voitto oli uran viides. Kalantilainen Olli Lähtinen on valmentajana taannut voitoista neljä. Ennen Lähtistä Seikon hevosta valmensi urjalalainen Ville Mäkelä .

Heikki Seiko osti Laurenz von Benzin kasvattajalta kesällä 2018, kun hevonen oli kaksivuotias. Ensimmäisen kilpailunsa Laurenz von Bentz juoksi lokakuussa 2020. Ari Moilanen ohjasti Turussa 80 euron arvoisen kuudennen sijan.

Nyt ruunalla on 37 kilpailua, viisi voittoa ja kahdeksan muuta totosijaa. Juostua rahaa on reilut 14 tuhatta euroa.

Laurenz von Bentz on ravivarma hevonen, sillä se on laukannut vain kahdessa kilpailussa, eikä niissäkään hylkäykseen saakka.