Lohkovoitto edelleen jyskettärien omissa käsissä

0
"Onneksi oli suu kiinni", supervuorolla juoksullaan ottelun ratkaissut Lotta Lindroos totesi pelin jälkeen. Sateelta ei toden totta vältytty, mikä näkyi muun muassa lyöjän kädestä lentäneenä mailana sekä vesilammikoina kentällä.

Sateen sävyttämä Jyskeen Ykköspesisottelu päättyi jälleen kotijoukkueen juhliin. Tällä kertaa Jyske nousi rinnalle ja ohi Janakkalan Janaa vastaan voittaen 2–1 (3–4, 3–1, 1–0).

Vieläkään ei Jyskeen pisteputki katkennut, vaikka ensimmäinen jakso päättyi vastustajan tiukkaan 3–4-voittoon. Toisella jaksolla kentälle asteli sateen saattelemana sisuuntunut joukkue, mistä todisteena vahva sisävuoro ja kaksi juoksua.

Ensimmäisellä jaksolla ottelun ykköspalkittu Ida Mäenpää löi kaksi juoksua ja Anni Pulkkinen yhden. Toisella jaksolla kotiutuslyönneissä onnistuivat Iida Lastama sekä Erica Rosendahl, joka lyönnillään ratkaisi myös supervuoron ja sitä myötä koko ottelun.

Kuten aiemmissakin kotiotteluissa, myös tällä kertaa ottelun aikana paljastettiin kaksi jatkosopimusta. Jyskeen omat kasvatit Pinja Toivonen ja Odessa Rinteelä jatkavat Laitilassa 1+1-vuotisella sopimuksella. Ikänsä puolesta Toivonen mahtuu vielä ensi kaudella B-tyttöihin, mutta Rinteelä ei.

– Jatkosopimusta mietin ja mikäs sen parempaa kuin jatkaa tutussa ympäristössä. Täällä hommat sujuu ja on mukava pelata, niin mihin sitä turhaan lähtisi. Laitilassa on hyvä olla ja mahtava porukka, Rinteelä kommentoi tuoreeltaan pelin jälkeen.

Itse peliin Rinteelä oli suhteellisen tyytyväinen, vaikka tiettyjä ongelmakohtia, kuten huolimattomuusvirheitä, nähtiin. Ennen kaikkea sekä Rinteelää että joukkuetta lämmitti kaksi pistettä hankalan avausjakson jälkeen.

– Hyvältä tuntui pelata, vaikka sade hieman haittasi lyömistä. Emme saaneet sisäpeliä pyörimään ihan suunnitelmien mukaan ja ulkona annoimme räpylästä kaverille muutaman juoksun.

Aivan ensimmäistä kertaa Jyske ei vastaavassa tilanteessa ollut, mutta aiemminkin tarvittavat juoksut on kairattu toisella jaksolla sekä myöhemmin supervuorossa. Vielä kertaakaan ei joukkue ole 16 ottelun aikana jäänyt nollille.

– Joukkue on vahva ja tiedämme, että osaamme pelata ja että suorituksemme riittävät voittoihin. Pitää vain olla tyly mailan varressa.

Runkosarjan osalta Ykköspesiksen kausi on jo edennyt loppusuoralle. Jyskeellä on enää edessä neljä ottelua, joista yksi pelataan vielä kotikentällä.

Koko alkusarjan päättää ottelu Pöytyän Urheilijat–Jyske, mikä saattaa ratkaista joukkueiden järjestyksen lohkossa. Tällä hetkellä Jyske johtaa vielä kahdella pisteellä.

– Hieman ne pudotuspelit jo on mielessä, mutta aiomme pelata rauhassa alkulohkon viimeiset pelit omalla tasolla. Katsomme ja mietimme pudotuspelejä vasta sen jälkeen