Maatalouskanistereiden keräys alkaa taas

0
Laitilassa kerätään kanistereita, joita tiloille kertyy muun muassa kasvinsuojeluaineista. Arkistokuva: SSS/Kirsi -Maarit Venetpalo

MTK-Laitilan, Jätehuolto Helistölän ja maataloustarvikekauppojen viime vuonna aloittama kasvinsuojeluainekanistereiden kierrätys jatkuu tänäkin vuonna. Keräykseen osallistuneiden viljelijöiden pyynnöstä keräysaikaa on aikaistettu. Se tapahtuu nyt heinäkuun kahtena ensimmäisenä viikkona. Keräyspaikkoina 3.–14.7. ovat Länsi-Jyvän pihalla ja Jätehuolto Helistölän jäteasemalla olevat säiliöt.

Kasvinsuojeluainekanistereiden lisäksi keräykseen voi tuoda muitakin vedellä huuhtelemalla puhtaaksi tulevia kanistereita, mutta öljyisiä kanistereita ei kierrätykseen voida vastaanottaa. Viime vuodesta poiketen korkkeja ei tarvitse irrottaa. Lokakuussa järjestetään keräyksen toinen vaihe.