Maria Antola EM-kisoissa: “Kovaa lähdettiin”

0
Maria Antola ja Venla-Nora Nirkkonen kisasivat alle 23-vuotiaiden kävelyssä. Kova vauhti kostautui loppumatkalla. Kuva: SUL/Kimmo Räisänen

Ilkka Simola

Jyskeen Maria Antolan arvokilpailuavaus ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Alle 23-vuotiaiden EM-kisojen avauslajissa Espoossa 20 kilometrin kävelyssä tuloksena oli 20. sija neljä minuuttia omasta ennätyksestä jääneellä ajalla 1.51.11.

– Kovaa lähdettiin ja muut vielä kovempaa. En malttanut mennä riittävän hiljaa ja jaloissa alkoi matka painaa. Alussa join ehkä liikaa, eikä nesteet toimineet vatsassa, vaikka lämpö ei muuten ollut ongelma, Maria kommentoi hieman pettyneenä kisasuoritustaan.

Muuten Suomella oli loistopäivä 20 km kävelyssä – Naantalin Löylyn Jerry Jokinen otti yllätyspronssin, Lapuan Virkiän Heta Veikkola oli seitsemäs ja viisi kävelijää kuudesta venyi ennätykseensä.

Naisten 20 km kävelyn voitti Ranskan Pauline Stey ajalla 1.31.17, Toinen oli Italian Alexandrina Mihai 1.32.32, kolmas Ranskan Camille Moutard 1.35.40. Heta Veikkolan aika oli 1.37.12 ja 18. sijoittuneen Marian tiukan kilpakumppanin Turun Weikkojen Venla-Nora Nirkkosen aika 1.46.03.

Marialla ei ollut paras päivänsä. Kyseessä oli vasta toinen kisa 20 kilometrin matkalla. Vauhtia pitivät Euroopan kärkimenijät, joten oman tasovauhdin pitäminen vaatii vielä lisäkokemusta. Vuosi sittenhän Marialta jäi Laitilassa pidettyjen SM-maantiekävelyjen pitkä matka väliin sairastumisen takia.

Kisakausi jatkuu Marialla jo kahden viikon kuluttua Lahdessa järjestettävissä Kalevan kisoissa, joihin matkaa myös Venla Laiho.