Musiikkiopistossa opiskelee niin lapsia kuin eläkeikäisiäkin

0
Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska

Vakka-Suomen musiikkiopisto tarjoaa musiikin opetusta kaikenikäisille kiinnostuneille. Iso osa opiskelijoista on lapsia, mutta joukossa on myös aikuisia ja eläkeikäisiäkin.

– Meillä musiikkiopistolla on oppilaina niin aikuisia, jotka ovat uskaltaneet tavoitella unelmiaan musiikin täytteisessä maailmassa työelämän keskellä, kuin vanhempiakin ihmisiä, jotka eläkepäiviään viettävät musiikkia soitellen, mutta valtaosa oppilaistamme on kouluikäisiä ja useat ovat aloittaneet oman instrumenttinsa noin seitsemänvuotiaina, musiikkiopistosta kerrotaan.

Musiikiopistossa on myös musiikkileikkikoulussa, jossa lapset pääsevät tutustumaan musiikkiin elämysten ja kokemisen kautta.

– Tavoitteena on herättää lapsessa myönteinen asenne ja kiinnostus musiikkiin, kehittää lapsen musiikillista ilmaisutaitoa sekä tiedollista ja sosiaalisia valmiuksia.

Musiikkiopisto tarjoaa ensi lukuvuodelle yhteensä 10 musiikkileikkikouluryhmää Laitilassa ja Uudessakaupungissa, sekä kaksi ryhmää Pyhärannassa. Ryhmiä löytyy 0–6-vuotiaille lapsille ja pienimpien ryhmiin ovat tervetulleet mukaan myös huoltajat.

Musiikkiopistossa on myös avoin osasto, jolle voi tulla opiskelemaan soittamista tai laulamista vain muutamaksi kerraksi tai koko vuodeksi kerrallaan.

Ulkopuoliset ryhmät käynnistyvät kaiken muun opetuksen joukossa. Lukuvuonna 2023–2024 musiikkiopisto tarjoaa erilaisia ryhmiä bändeissä, sekä harmonikka-, jousi-, kitara-, ja puhallinorkestereissa. Ryhmäopetukseen voi ilmoittautua mukaan myös säveltämiseen, sovittamiseen, musiikin historiaan, pop/jazz -mupeliin ja musiikin jatko-opintoihin valmistavaan ryhmään. Suurimmilta osin opetus tapahtuu Uudessakaupungissa ja Laitilassa, mutta Vehmaalle sijoittuu kamarimusiikkiryhmä.

Vakka-Suomen musiikkiopisto otti viime vuonna käyttöön jatkuvan ilmoittautumisen mallin, mikä tarkoittaa, että varhaisiän musiikkikasvatusryhmiin, perusopintoihin ja avoimen osaston opintoihin on mahdollista hakea koska tahansa. Opetus alkaa musiikkiopistossa 14.8.