Oikea Amerikka

0

Hienoa Osmo Rauhala ( kolumnissa Turun Sanomat 26.7. ). Kerrankin jotain kohdillaan suomalaisessa mediassa. Tuppaa oleman niin yksipuolista ja negatiivihakuista että on kurja kuulla. Harvoin löytyy sitä, mikä on hyvin ja positiivista.

On tietysti valtioita, joissa tätä tehdään hyvinkin räikeästi ja mehän olemme valmiina tuomitsemaan sen. Mitä pitäisi ajatella siitä, että esimerkiksi Venäjällä moni varmasti tietää, miten hyvä Venäjä on koska heillä on niin hyvä valtionjohto.

Myös tällainen “mieto” meidän malli on hyvinkin yleisasenteisiin vaikuttava ja ohjailee sitä mihin suuntaan ollaan menossa. Harmitonta se ei ole. Kaikilla meillä ja kaikissa yhteisömalleissa on omat ongelmamme, se tiedetään. Mutta se muotiasia, että tarkoitushakuisesti jätetään pois osia ja haetaan harhaanjohtavia näkökulmia johtaa siihen että yksilön kanta nähdä asioita muuttuu. Tätä on kaikessa, ja sen he tietävät. Olisi hyvä tietää meidänkin ennen kuin otamme kantaa.

Ikäni Amerikassa kulkeneena näin tiedän.

Veikko Harala