Pesäpallo: Jyske nappasi pisteet ja julkaisi jatkosopimuksia

0
Jo pidemmän aikaa takunnut sisäpeli sai ajoittain pelinjohtaja Sami Mäenkin mietteliääksi. Parannettavaa on vielä, vaikka Jyske omaa lohkoaan johtaakin lähes suvereenisti.

Jenna Westerlund

Jyskeen takunnut sisäpeli ei vieläkään ottanut tuulta alleen, mutta varmat otteet ulkona takasivat voiton Lappajärven Veikoista numeroin 2–0 (3–2, 1–0).

Viime vuonna Jyskeen välierävaiheessa kaatanut Lappajärven Veikot ei tällä kertaa napannut pisteitä mukaan Laitilasta.

Ottelu oli erittäin tiukka, sillä ensimmäisen jakson ratkaiseva juoksu syntyi viimeisellä vuorolla ja ottelun ratkaissut toisen jakson juoksu tuli vapaataipaleen seurauksena. Lisäksi 3-tilanteen menivät lähes tasan 11–8.

Jyske sai kaipaamiaan juoksuja heti ensimmäisellä vuorolla, kun joukkueen kapteeni Iida Lastama löi kaksi juoksua. Hän löi myös ensimmäisen jakson ratkaisseen juoksun neljännen tasoittavalla. Kotipesään kiisivät Ella-Maria Suominen, Essi Kesti ja Pinja Toivonen.

– Hyvältä tuntui lyöminen ja lyönnit onnistuivat minulla pelissä. Myös juoksu kulki, Suominen kommentoi omaa peliään.

Toisella jaksolla sade vaikeutti pelaamista, mutta toisaalta kumpikin joukkue sai nopeasti aikaan kolme paloa useammalla ulkovuorolla.

Peli oli myös tarkkaa sekä sisällä että ulkona, mutta Lappajärven lukkarin kahden väärän syötön ansiosta Kesti pääsi tuomaan vapaataipaleen turvin juoksun. Lopulta tämä juoksu ratkaisi jakson ja koko ottelun.

– Sisäpelin, kun saisi taas rullaamaan paremmin, se olisi parempi. Pitäisi ehkä saada rohkeutta ja lisää varmuutta lyöntiratkaisuihin. Ulkopeli meillä on vahvaa.

Voiton lisäksi paikalla oli runsaasti yleisöä kuulemassa, kun ennen toista jaksoa julkaistiin ensimmäiset jatkosopimukset. Jatkajat ovat Suominen sekä kapteeni Lastama, joiden sopimukset ovat mallia 1+1.

– Jatkosopimus tuntuu oikein hyvältä, sillä jatkaminen Laitilassa oli minulle aivan selvää.

Suominen täyttää joulukuussa vasta 16 vuotta, joten hän on tärkeä palanen myös nuorempien ikäluokkien joukkueissa, kuten B-tytöissä. Nuoresta iästään huolimatta Suominen on ollut lähes koko kesän Ykköspesisjoukkueen mukana, eikä suotta, sillä otteet ovat olleet teräviä.

– On ollut hienoa päästä pelaamaan Ykkösessä. Olen saanut näistä peleistä lisää rohkeutta ja itsevarmuutta omaan pelaamiseen, Suominen kertoo.

Perjantain ottelu päätti Jyskeen pitkän kotiotteluputken, sillä seuraavaksi Laitilassa pelataan vasta 19. heinäkuuta. Sitä ennen Jyske matkustaa Jyväskylään torstaina.

Alkusarjassa on jäljellä enää kuusi ottelua, joista viimeinen pelataan elokuun 9. päivänä Pöytyällä. Jyske ei vieläkään ole jäänyt pisteittä yhdessäkään ottelussa, ja ero sarjataulukossa seuraavaan on seitsemän pistettä.

Pullat on siis hyvin uunissa jatkoa ajatellen ja vain tulevaisuus näyttää, mihin joukkue oikein yltää.