Pesäpallo: Perussuoritus riitti voittoon

0
Ottelun loppuhetkillä taivas repesi, mikä ei kuitenkaan menoa haitannut. Pahimmillaan ennuste lupasi vesisadetta koko illalle, mutta sen sijaan aurinkokin pilkahteli hyvien peliotteiden kunniaksi.

Jenna Westerlund

Myös Kankaanpään Majuttaret joutui todistamaan Jyskeen paremmaksi, kun kotijoukkue pyyhälsi tiistaina puhtaaseen 2–0-voittoon (4–1, 8–0).

Vaikka peli ei ollut täysin uomissaan eivätkä pelaajat olleet täysin tyytyväisiä, riitti silti perussuoritus voittoon. Kotijoukkue päästi vain yhden juoksun, joka sekin syntyi Julia Korkiamäen lyömästä kunnarista ensimmäisellä jaksolla.

Missään vaiheessa ei kuitenkaan ollut hätää, sillä kahden jakson jälkeen tilanne oli 4–0.

– Voi olla, että sää vaikutti hieman pelaamiseen, mutta vähän liikaa sattui sellaisia niin sanottuja torkahduksia, Pinja Toivonen kommentoi ja viittasi ottelun lopulla koettuun rankkaan sadekuuroon.

Ensimmäisellä jaksolla lukkari Erica Rosendahl löi kaksi juoksua ja Ella-Maria Suominen löi yhden ja toi yhden. Toisella jaksolla peli alkoi rullaamaan hieman kevyemmän näköisesti, minkä seurauksena jakso päättyi lukemiin 8–0.

Sekä Odessa Rinteelä että Iida Lastama ja Emma Virtanen löivät kaksi juoksua ja Jessika Sihvonen toi koko ottelun juoksuista yhteensä kolme.

Sihvonen palkittiin ottelun kakkostähtenä ja ykköspelaajan palkinnon pokkasi jälleen itselleen Rosendahl, jonka kädestä pallo lensi useampaan otteeseen pesille polttaen vastustajan kärkietenijöitä.

– Joukkueen peli parani loppua kohden. Itseni kohdalla pelaaminen oli vähän ailahtelevaa, kun jotkut asiat tökki, kun vastaavasti jotkut asiat onnistuivat.

Lohkon piikkipaikasta huolimatta Toivonen kuvaa joukkueen alkukautta ailahtelevaksi. Pelissä on vielä asioita, joissa joukkue voisi olla terävämpi, jotta pesiskesä venyisi mahdollisimman pitkälle syksyyn.

– Enemmän on toki ollut hyviä pelejä, mutta notkahduksia on tullut. Ulkopeli on meillä ollut todella hyvää melkeinpä aina ja sen avulla sisäpeliinkin on tullut hyvä fiilis, vaikka muuten olisi ollut tahmeampaa.

Jyskeen otteluohjelman erikoisuutena on se, että alkukauden aikana joukkue reissasi paljon, minkä jälkeen on saatu nauttia kotiotteluista. Kesäkuun 6. päivän jälkeen takana on vain yksi vierasreissu.

– Tutulla kotikentällä pelaaminen on aina mukavampaa.

Heti seuraava kotipeli on luvassa perjantaina, kun vastaan asettuu Lappajärven Veikot, joka pudotti Jyskeen viime syksynä välierävaiheessa. Kohtaaminen on ensimmäinen pudotuspelisarjan jälkeen.

– Uskon, että jengillä on kova halu voittaa ja näyttää, että olemme paljon parempia kuin viime vuonna. Vähän ehkä jäi hampaankoloon siitä.

Toivonen jatkaa luottavaisena kauttaan kohti syksyä ja tärkeitä pelejä. Sitä ennen on hänellä kuitenkin yksi toive:

– Toivottavasti katsojiakin nyt löytäisi paikalle vielä enemmän. Kannattaa ahkerasti tulla katsomaan pelejä ja kannustamaan meitä!