Pesäpallo: Voitolla jälleen kohti kahden kotiottelun viikkoa

0
Joukkueen kapteeni Iida Lastama palkittiin joukkueen parhaana pelaajana, kun hän kunnarin lisäksi myös toi kaksi juoksua. Lastama on kesän aikana tuonut 17 juoksua, mikä on jyskeläisistä korkein lukema.

Jenna Westerlund

Kauaa ei Jyskeen tarvinnut kauden ensimmäistä tappiota harmitella, kun joukkue palasi voittokantaan heti perjantaina Oulun Lipon kustannuksella.

Jyske jatkoi kotiotteluiden putkea, kun perjantaina vastaan asettui pohjoislohkon kärkijoukkue Oulun Lippo. Kotijoukkue nousi hankalan alun jälkeen voittoon, kuten monesti aiemminkin. Loppulukemiksi kirjattiin 2–1 (0–2, 9–2, 1–0).

Jyskeen ulkopeli on ollut vahvaa, mutta juoksujen tekemisen kanssa on ollut ongelmia. Tahmea oli alku myös perjantaina, kun ensimmäisellä jaksolla joukkue ei saanut juoksuakaan Lipon viedessä jakson 2–0.

– Oulu oli ensimmäisellä jaksolla enemmän niskan päällä, mutta mekin autoimme heitä. Päättäväisyys ja tyly asenne meiltä siinä uupui. Saimme tilanteita aikaan, mutta kotiutukset eivät onnistuneet, joukkueen kapteeni Iida Lastama pohti.

Toisella jaksolla näytti jo siltä, että sama vire jatkuu, kun Lippo pääsi ensimmäisellä vuorolla 2–0-johtoasemaan. Ensimmäinen juoksu syntyi harhaheitosta.

Jyske sai kuitenkin hanat auki, ja tasoittavalla vuorolla tilanne kääntyikin Jyskeen eduksi peräti 8–2. Ensin Meeri Heikola löi kunnarin, minkä jälkeen Emma Virtanen kotiutti vielä Heikolan.

– Toisella jaksolla sisäpeli aukesi ja saimme juoksuja taululle ja teimme myös parempia ratkaisuja mailan varressa. Ja tottahan se on, että läpilyönti rentouttaa sisäpeliä kummasti.

Jessika Sihvonen pääsi tämän jälkeen etenemään kotipesään harhaheiton turvin ja kaiken kruunasi Lastaman kunnari.

– No, omassa kunnarissa oli vähän vastustaja avustamassa, mutta kaikki onneksi lasketaan, Lastama heitti lyönnistään, jonka seurauksena taululle iskettiin kolme juoksua.

Toisen jakson avausvuoron jälkeen Lippo ei saanut juoksuakaan, vaan Jyske pystyi purkamaan myös ajotilanteet varmasti. Supervuoroparissakaan oululaiset eivät kauaa saaneet sisävuorosta nauttia.

– Saimme supervuoroparin ulkovuorolla heti kolmeen ensimmäiseen lyöjään kolme paloa, mikä auttoi henkisellä puolella. Pelaajat suorittivat sisävuorollakin hyvin ja Erica Rosendahl löi tarvittavan yhden juoksun.

Jyskeen menestyksen siemen on nimenomaan ollut tiukoissa paikoissa pärjääminen. Useampaan otteeseen joukkue on ollut tappiolla joko jakson sisällä tai toiselle jaksolle lähdettäessä. Yhtä ottelua lukuun ottamatta voitto on aina kaivettu mukaan.

Jyske pääsee yrittämään voittoputken jatkamista vielä kahdesti kotikentällä tällä viikolla. Yhtä ottelua lukuun ottamatta joukkue onkin pelannut seitsemän ottelua putkeen kotikentällä.

Tiistaina vastassa on Kankaanpään Mailajuniorit ja perjantaina Lappajärven Veikot eli joukkue, joka pudotti Jyskeen viime vuonna välierissä.

– Voittoja odotan näistäkin peleistä. Tärkeää on pitää hyvä tasaisuus pelin läpi, Lastama päätti.