Sade väistyi ja Leinmäen kesätorilla riitti väkeä

0
Riku ja Pasi Perälä toivat Leinmäen iltatorille myyntiin muun muassa paprikoita, kirsikkatomaatteja ja herneitä.

Arto Kanerva

Leinmäen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tuula Saari kertoi perjantaina olleensa jo hetken huolissaan. Vettä oli tullut jonkin aikaa taivaan täydeltä ja tämän kesän toisen iltatorin piti alkaa vähän ajan kuluttua.

– Onneksi sade loppui ja pian alkoikin väkeä kerääntyä tähän kylätalon pihaan. Ikävä kyllä iltatorille suunniteltu kylienvälinen mölkkykisa jouduttiin perumaan, mutta eiköhän väki täällä silti viihdy.

Jononmuodostuksesta päätellen plätit olivat taas kerran iltatorin suosituin ostettava. Muutama makean ystävä oli tämän ennakoinut ja tullut paikalle jo hyvissä ajoin ennen iltatorin alkamista kello 18.

Jouni ja Jyrki Varjo siirtävät antaumuksella plättiä niin sanotusti äänen suuntaan ja myhäilevät tyytyväisinä katsellessaan koko ajan kasvavaa jonoa, jossa alkoi olla jo lähes 30 makeannälkäistä.

Päärnävareesta paikalle tullut Pasi Perälä kertoi käyvänsä joka kerta Leinmäen iltatorilla myymässä tuotteitaan. Tälläkin kerralla hän arveli, ilmeisesti vanhasta kokemuksesta, että kirsikkatomaatit ja herneet käyvät parhaiten kaupaksi.

– Enemmän tämä on kylä- kuin myyntitapahtuma, mutta aina jotain kauppaa tulee ja onhan täällä mukava käydä.