Tietä tasoitellen – tarina katkenneiden yhteyksien löytämisestä

0
Rami (Harri Norppa) purkaa tuntojaan raitilla tapaamalleen, entuudestaan tuntemattomalle miehelle, Andersille ( Jarkko Kupiainen). (Kuva Anne Jacksen).

Kaivolan kylässä päästään tänäkin kesänä perinteiseen kesäteatteriin. Tietä tasoitellen -näytelmä on Markku Hyvösen musiikillinen komedia yhteyksien etsimisestä. Näyttämön lavalla nähdään Harri Norppa, Tiina Saari, Anton Kulma-Aho, Anvi Lindqvist, Jarkko Kupiainen, Matti Varjonen, Pasi VenhoNelli Koskinen, Lumia Reivo sekä Irmeli Perola. Ohjauksesta ja sovituksesta huolehtii Emmi Lovén.

Näytelmässä juuri 60 vuotta täyttävä Rami Minkkinen tuskailee huoliensa kanssa. Ramin poika Simo ei tunnu olevan lainkaan kunnollinen ja viettää päivänsä vain kuvaten Youtube-videoita. Lisäksi Ramilla on kaunaa veljensä Topin kanssa, eikä tupaan muuttanut anoppikaan anna aihetta ilolle. Kun mukaan heitetään vielä fysioterapeutti Niilo Nikama sekä isäänsä etsivä Anders Ruotsista, on sekasotku taattu.

Ensi-illassa sunnuntaina oli ilmassa jännitystä. Kaivolan Myllymäkeen alkoi saapua autoja jo hyvissä ajoin ennen näytelmää. Kotiseutumuseo ja virvokekojut tarjosivat viihdykettä aikaisille saapujille. Pian soitettiinkin jo kelloja näytelmän alkamisen merkiksi. Paikalla ensi-illassa oli reilun sadan katsojan lisäksi myös itse käsikirjoittaja Hyvönen.

Näytelmässä kuultiin monta laulukohtausta ja ne kuljettivat tarinaa omalta osaltaan eteenpäin. Sympaattiset hahmot herättivät katsojissa niin ilon kuin surunkin tunteita. Vähän väliä yleisö puhkesi aplodeihin, kun lavalla tapahtui jotain erityistä. Väliaikaan mennessä tarina oli päässyt hyvin vauhtiin mutta sen jälkeen vasta alkoikin tapahtua. Vaikka tulisilta tunteilta ei vältytty, oli loppuratkaisu silti onnellinen.

Esitys päättyi raikuviin aplodeihin ja näyttelijöille sekä muille tärkeille tekijöille jaettiin kukkia. Onneksi esityksen ajan säästyttiin suuremmalta sateelta, ja pisaroita tuli vain hetken aikaa.