Yleisurheilu: Ennätysten karnevaaliviikonloppu

0
Elias Hyytiä on parannellut useita omia ennätyksiään. Päälajissa seipäässä neljä metriä odottaa vielä ylittäjäänsä.

Ilkka Simola

Mennyt viikonvaihde oli pyhitetty yleisurheilun lajikarnevaaleille. Mukana oli koulutusta ja valmennusta, mutta myös kilpailutoimintaa. Jyskeläiset olivat vahvasti mukana useammalla paikkakunnalla. Ja mikä parasta, tuomisina oli useita omia ennätyksiä.

Moukarikarnevaaleilla Kaustisilla Aada Vuoriaho jysäytti kolmen kilon moukarinsa lukemiin 58,35. Oma ennätys parani kerralla reilut puolitoista metriä. Kisassa tuli 17-sarjan kakkostila ja sama asema kausitilaston kakkosena vankistui kaikkien kolmen mitatun heiton kantaessa yli aiemman parhaan.

Pihtiputaan perinteikkäillä keihäskarnevaaleilla Sara Rantasen tulosparannus 9-sarjan keihäässä oli myös lähes puolitoista metriä parhaan heiton kantaessa 25,13. Ikäluokan kausitilaston kakkoseen eroa on jo yli kahdeksan metriä. Myös Peetu Tanhuanpää oli iskussa 13-poikien sarjassa kahden metrin ennätysparannuksen numeroihin 39,23 riittäessä neljänteen sijaan.

Aitajuoksukarnevaaleilla Jämsässä Lotta Metsärinta lohkaisi puolitoista sekuntia aidatun ratakierroksen ajastaan. 65,61 vei juoksussa kolmanneksi ja kausitilastossa 19-sarjan kuudenneksi. Jyskeen kaikkien aikojen listalla edelle jäi vain Heidi Knuutilan vuonna 2000 juoksema 62,54. Satasen aidoissa – 0,6 metrin vastaiseen tuuleen juostu 14,92 uupui sekunnin kymmenyksen omasta ennätyksestä ja antoi kisassa neljännen sijan.

Someron seiväskarnevaaleilla Otto Hiivola ylitti M19-sarjassa 430 sijoittuen kolmanneksi. Elias Hyytiä taivutti ulkoratojen parhaaseensa 390 ollen 17-sarjan tasokkaassa kisassa yhdeksäs. Jo talvikaudella sama korkeus ylittyi hallissa.

Toisen tilaisuuden Elias sai sunnuntaina kolmen tiukan treenipäivän päätteeksi, jolloin miesten C-kisassa meni 380. Näin kaivattu uusi metriluku antaa vielä odottaa.

Paikallisella tasolla nuorten kisakausi jatkuu keskiviikkona Laitilassa järjestettävillä Vakka-Suomen nuorten moniottelumestaruuskisoilla, joissa nähdään parisenkymmentä Jyskeen omaa edustajaa.