Yleisurheilu: Tiukkaa pistetaistoa Vakkaotteluissa

0
9-tytöt tulivat palkintokorokkeelta ilmojen kautta alas. Korkeimmalta pallilta Jyskeen Sara Rantanen, kakkoskorokkeelta Vankan Jenna Tuuna-Väiskä, kolmoselta Kiiston Alisa Heino, neljäntenä Jyskeen Vivian Jaakola ja viidentenä Vankan Vilja Virtanen. Kuva: Marjo-Riitta Laitinen

Ilkka Simola

Kalannin Vankka ja Laitilan Jyske jatkoivat tiukkaa kisaa Vakkamaljasta keskiviikkona Laitilassa pidetyissä pienoismaakunnan moniottelumestaruuskisoissa. Maanantaina seurat päätyivät tasapisteisiin 122–122 Uudessakaupungissa pidetyissä rataviesteissä ja nyt pisteet olivat Vankan eduksi 251–250.

Kumpikin seura vei kolme mestaruutta yhden jäädessä Vehmaan Kiistolle. Vankka otti lisäksi kaksi hopeaa ja yhden pronssin Jyskeen tyytyessä yhteen hopeaan ja yhteen pronssiin.

Mestaruuteen Jyskeestä yltivät Sara Honkakangas T15 5-ottelussa, Neela Ihanmäki T13 neliottelussa ja Sara Rantanen T9 3-ottelussa. Hopeaa toi Ilmari Matikainen P9 3-ottelussa ja pronssia Kerttu Matikainen T13 4-ottelussa.

Kalantilaisista mestaruuden ottivat 13-pojissa Jesse Piispanen tehden viime vuoden tapaan ikäsarjansa P12 4-ottelun kauden kotimaisen kärkipistemäärän 1654 sekä T11 sarjan Aino Tättilä ja 9-poikien Valtteri Eloranta 3-otteluissa.

Olosuhteet olivat täysin muuttuneet Uudenkaupungin viestien sadesäästä. Kauniissa kesäillassa pidetyissä kisoissa yli 90 prosenttia kisailijoista teki oman piste-ennätyksensä niin kuin nuorten tässä vaiheessa kautta hyvissä olosuhteissa tuleekin tehdä. Myötäinen tuuli avitti pikamenijöitä takasuoralla ja loi edellytykset myös pitkille pituusponkaisuille.

Seurojen välisessä pistekilpailussa palattiin normaaliin päiväjärjestykseen. Vuosi sitten vastaavassa tapahtumassa Mynämäen Isku yllätti kotikentällään kärkipaikalla, mutta nyt Vankka ja Jyske olivat taas omalla tasollaan lähes tasapistein. Vehmaan Kiisto jatkoi rataviesteissä nähdyllä hyvällä nousukiidolla keräten kolmanneksi korkeimmat pisteet.

Vankalla on neljän kisatapahtuman jälkeen kokonaispisteissä vain 36 pisteen johto Jyskeeseen kun se viime vuonna vastaavassa vaiheessa oli yli sata pistettä enemmän. Muut ovat jääneet jo pari sataa pistettä.

Näin kolmatta kertaa suorin pistein määräytyvä Vakka-Malja on kahden kauppa ja ratkeaa vasta elokuun ensimmäisenä päivänä Mynämäessä pidettävissä henkilökohtaisissa mestaruuskisoissa. Kaksi vuotta on malja majaillut kalantilaisten kaapissa.

Moniottelujen Vakka-Maljapisteet: 1) Kalannin Vankka 251, 2) Laitilan Jyske 250, 3) Vehmaan Kiisto 194,5, 4) Uudenkaupungin Kenttäkarhut 129,5, 5) Maskun Kataja 93, 6) Nousiaisten Susi 76, 7) Mynämäen Isku 46.