Yleisurheilu: Vankka ja Jyske tasasivat pisteet Vakka-Suomen rataviesteissä

0
Vankka oli T/P13 4x100 metrin ykkönen. Keskipallilla takana Jesse Piispanen ja Fanni Paasio, edessä Viola Soini ja Veera Uussaari. Kakkoskorokkeella takana Jyske ykkösen Neela Ihanmäki ja Noel Raiskinmäki ja edessä Oona Lapila ja Sandra Palmroth. Kolmoskorokkeella Jyskeen kakkosjoukkue takana Kerttu Matikainen ja Nella Raiskinmäki, edessä Frans Kuusisto ja Taika Karppinen. Kuvat: Ilkka Simola

Ilkka Simola

Kalannin Vankka ja Laitilan Jyske kävivät tiukkaa kisaa Vakka-Suomen rataviestien herruudesta maanantaina Uudenkaupungin sateisessa illassa. Mestaruuksien määrässä hallitsi Vankka, mutta eniten joukkueita jalkeille saanut Jyske keräsi kalantilaisten kanssa tasan saman pistekertymän 122 Vakkamalja-kisaan.

Vielä viime vuonna Vankka oli 30 pistettä edellä. Toisen tasaisen taisteluparin muodostivat isäntäseura Uudenkaupungin Kenttäkarhut (66 p.) ja Vehmaan Kiisto (65 p.)

Vankka saalisti kuusi mestaruutta Jyskeen kahta vastaan. Nuorimpien sarjoissa juhlinut Kiisto oli illan yllättäjä viidellä ykköstilalla ja kerran maalilinjan ylitti ykkösenä Kenttäkarhujen ankkuri.

Jyskeelle mestaruuksien määrän jääminen kahteen oli hivenen pettymys. Kaikkia kärkijuoksijoita ei saatu mukaan ja matkassa oli myös epäonnea parin kapulan putoamisen himmentäessä mitalien värejä. Mutta hienoa oli, että seura sai liikkeelle myös useamman kakkosjoukkueen.

Kokonaisuudessaan joukkueiden määrä oli turhan pieni. Muun muassa viime viikolla Seuracupin ensimmäisen osakilpailun lohkovoittaja Maskun Kataja loisti poissaolollaan eikä perinteikkään Mynämäen Iskunkaan värejä kisapaikalla näkynyt.

Mestaruuteen Jyskeestä yltivät T/P15 4×100 metrin joukkue Aino Hyytiä, Anna-Emilia Suominen, Mikael Aulin ja Sara Honkakangas sekä T/P13 4×600 metrin joukkue Oona Lapila, Sandra Palmroth, Mikael Aulin ja Neela Ihanmäki. Mestaruuksien lisäksi jyskeläiset juhlivat kuudesti hopeakorokkeella ja viidesti pronssikorokkeella.

Vankalle ykköstiloja napsivat P9 4×50 metrillä ja 4×400 metrillä Valtteri Eloranta, Juho Tättilä, Venni Laine ja Kennet Kukkula. 9-tyttöjen 4×400 metrillä Ella Seppänen, Edith Leinonen, Vilja Virtanen ja Jenna Tuuna-Väiskä olivat kärjessä samoin kuin T/P13 4×100 metrin kvartetti Viola Soini, Fanni Paasio, Veera Uussaari ja Jesse Piispanen sekä T/P13 4×60 metrin aitaviestijoukkue, jossa Soinin tilalla aitoi Emma Tättilä. Kuudennen voiton Vankalle toi illan päätöslajissa T/P15 4×800 metrillä Fiina Sarametsä, Juho Ellä, Ellen Ellä ja Olivia Suutari.

Lisäpisteitä Vankalle kertyi kuudesta hopeasta ja yhdestä pronssista.

Kolmen osakilpailun jälkeen kalantilaisilla on 35 pisteen johto Jyskeestä Vakkamalja-kilpailussa. Seuraavina tulevat Maskun Kataja ja Kenttäkarhut ovat kärkiparista jo yli puolitoistasataa pistettä jäljessä.

Neljäs osakilpailu, moniottelut, tämän viikon keskiviikkona Laitilassa muuttaa tilannetta, mutta selvää on, että Vakkamaljan kohtalo ratkeaa tänä vuonna vasta elokuulla Mynämessä pidettävissä henkilökohtaisissa kisoissa.

Seurojen pisteet Vakkaviesteissä: 1) Kalannin Vankka ja Laitilan Jyske 122, 3) Uudenkaupungin Kenttäkarhut 66, 4) Vehmaan Kiisto 65, 5) Nousiaisten Susi 3.