Aada Vuoriaho moukaroi piiriottelussa 61,80

0
Aada Vuoriahon kauden kahdeksas oman ennätyksen parannus toi moukarikaarelle kaksi ja puoli metriä lisämittaa.

Ilkka Simola

Jyskeen Aada Vuoriahon pitkään odottama 60 metrin rajan ylitys tapahtui tiistaina Forssassa järjestetyssä 17-vuotiaiden neljän piirin välisessä ottelussa. Kisan eka heitolla jysähti lukemat 61,80 ja toisella kierroksella mitattu 61,22 osoitti, että kyse ei ollut onnenkantamoisesta.

Kahden ja puolen metrin oma ennätyksen parannus riitti kisassa kakkossijaan 17-sarjan tilastoykkösen Valkeakosken Hakan Elisabet Kujanpään heittäessä 65,25.

Jyskeen heittovoima esiintyi edukseen myös miesten puolella Valtteri Valtosen työntäessä kuulan voittoon 14,50 tuloksella. Valtterille tiukan vastuksen tarjosi Heinäheittojen tapaan Salon Vilppaan Luka Lujasmaa 14,37 pukkauksella muiden piirien edustajien jäädessä jo kaksi metriä.

Kakkoslajissaan kiekossa Valtteri oli kolmas 47,32 kaarella.

Elias Hyytiä oli seipään kakkonen ylitettyään 385 Lempäälän Kisan Aapo Närhen päästessä 25 senttiä korkeammalta. 100 metrin aidoissa Eliaksen vauhti 16,80 vei neljänneksi Lempäälän Kisan Niklas Piiraisen voittaessa ajalla 15,28.

Kalannin Vankan Anne Saarinen oli 3000 metrin kävelyssä toinen omalla ennätysajalla 17.00,46. Tässäkin lajissa voittoon ajalla 16.25,59 kävellyt Veera Rantala edustaa Lempäälän Kisaa.

Jyskeen ja Vankan edustajien vahva panos ei kuitenkaan riittänyt Varsinais-Suomen piiriä jatkamaan neljän vuoden voittoputkeaan, vaan runsaiden poissaolojen vaivaama joukkue jäi kolmanneksi. Häme oli ylivoimainen ykkönen ja Etelä-Pohjanmaakin keräsi pari pistettä varsinais-suomalaisia enemmän Satakunnan jatkaessa nelospaikallaaan.