“Jokaiselta edellytetään varovaisuutta” – Poliisi valvoo koulumatkaliikennettä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

0

Koulut alkavat Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa pääosin keskiviikkona 9. ja torstaina 10. elokuuta. Lounais-Suomen poliisi valvoo koulumatkaliikennettä tehostetusti jalkautuen erityisesti koulujen lähistöille.

Poliisin koulumatkaliikennevalvonnassa pääpaino on suojatiesääntöjen noudattamisessa. Lisäksi tehovalvonnan kohteina ovat liikennevalojen noudattaminen, turvalaitteiden käyttäminen sekä yleinen liikennekäyttäytyminen koulujen ja kouluteiden läheisyydessä. Poliisi valvoo myös ajoneuvojen turvallista ja lainmukaista pysäyttämistä ja pysäköintiä saattoliikenteessä.

Tehostetun valvonnan tarkoituksena on rauhoittaa liikennettä, lisätä koululaisten turvallisuuden tunnetta ja ennalta estää liikenneonnettomuuksia.

Koulujen alkaessa ja lomien loppuessa liikennemäärät lisääntyvät. Kiire ja liikenne eivät sovi yhteen, joten myös aamuliikenteeseen on tärkeää varata tarpeeksi aikaa.

– Koulujen alkamisen ajankohta on myös erinomainen hetki tarkastella omaa liikennekäyttäytymistään, kehottaa liikennevalvontasektorin johtaja, ylikomisario Mika Peltola Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Varovaisuutta edellytetään jokaiselta

Lounais-Suomen poliisi kiinnittää valvonnassa huomiota paitsi autoilijoiden, myös mopoilijoiden ja muiden suojattomien tienkäyttäytyjien liikennekäyttäytymiseen koulujen lähistöllä. Varovaisuutta on noudatettava kaikkialla.

– Jokainen meistä on joskus ollut se pieni liikenteessä vielä kokematon, koulunsa aloittava ekaluokkalainen. Kokemattomuus liikenteessä voi näkyä monella tavalla, ja siksi on tärkeää hiljentää ajonopeutta, kun havainnoi lapsen, Peltola muistuttaa.