Jokamiehet ja jokanaiset yleisurheilun kaupunginmestaruuksia ratkomassa

0
Arkistokuva

MM-kisoja odotellessa jokaisella on mahdollisuus kokea omakohtaisesti yleisurheilun riemut ja kokeilla rajojaan ensi viikon keskiviikkona 16.8. kello 18 järjestettävissä aikuisten yleisurheilun kaupunginmestaruuskisoissa. Tavoitteena on jälleen saada pystyyn vanhan hyvän ajan kisat, joissa tärkeintä ei ole tulostaso vaan runsas osanotto. Tarjolla on yhdenvertaisesti miehille ja naisille sama lajivalikoima eli 100 m, 800 m, pituus, korkeus, kuula, kiekko ja keihäs.

Osallistumaan pääsevät kaikki, joilla on jokin suhde Laitilaan; on sitten täältä kotoisin tai täällä töissä tai opiskelemassa tai muuten vaan. Tosin tulokset eivät ole tilastokelpoiset, ja kun Budapestin MM-kisajoukkue on jo muutenkin valittu ei tiukkoja tulosrajoja tarvitse tavoitella vaan jokainen voi tulla tekemään ihan omannäköisiä tuloksia.

Yleisten sarjojen ohella omat sarjansa on miehille ja naisille 35-vuotisista alkaen. Yläikärajaa ei ole vaan sarjoja muodostetaan viiden vuoden välein niin pitkälle kuin ikää riittää. Ja kannattaa huomioida, että iän karttuessa heittovälineiden painokin mukavasti alenee.

15-vuotiailla ja nuoremmilla on syyskuun kuudentena omat moniottelumuotoiset kisansa, joten näihin mittelöihin heille on paikkoja tarjolla vain toimitsijoiksi. Toimitsijaksi tulo onkin nuoremmille erittäin toivottavaa samoin kuin mahdollisimman monelle muullekin yleisurheilun ystävälle, jotta kisat saadaan läpivietyä ennen hämärän tuloa.

Ilmoittautumisia otetaan vastaan paikan päällä keskiviikkoiltana kello 17.15 alkaen. Urheilukentän alue on Urheilutalon remontin takia tiukasti aidattu. Parhaiten kentälle pääsee kuuluttamotornin takana olevasta pikkuportista ja autot tulee jättää koulujen parkkipaikoille.