Jyskeen viestitytöt piirinmestaruuteen maan kärkiajalla

0
Jyskeen 13-tytöt Oona Lapila, Sandra Palmroth, Neela Ihanmäki ja Jasmin Vaskelainen.

Ilkka Simola

Jyskeen tytöt Neela Ihanmäki, Oona Lapila, Jasmin Vaskelainen ja Sandra Palmroth kirivät 13-sarjan 4×600 metrin voittoon torstaina Naantalissa järjestetyissä 13- ja 15-vuotiaiden pm-viesteissä. Joukkueen aika 7.16,75 on kausitilaston kärkiaika ja samalla paras Suomessa juostu aika neljään vuoteen. Jyske oli kisassa täysin ylivoimainen Turun Urheiluliiton jäädessä lähes 50 sekuntia.

Samainen porukka toi Jyskeelle toisenkin mitalin päästäessään 4×100 metrillä vain Turun Urheiluliiton edelleen ajalla 55,28. Kolmannen kerran 13-tytöt olivat vauhdissa 4×60 metrin aitaviestissä Kerttu Matikaisen korvatessa Jasmin Vaskelaisen. Tuloksena viides sija ajalla 49,86.

15-tytöillä oli epäonnea pikaviestissä eka vaihdon mennessä pitkäksi ja joukkueen Kerttu Matikainen, Anna-Emilia Suominen, Alisa Hemmilä ja Sara Honkakangas ajan perään tuli merkintä DQ.

13-pojat Peetu Tanhuanpää, Mikael Aulin, Alfred Yli-Antola ja Noel Raiskinmäki olivat 4×100 metrillä hienosti neljänsiä ajalla 58,54 ja pitkässä viestissä seitsemänsiä ajalla 8.24,03.

Kisojen ylivoimainen hallitsija oli Turun Urheiluliitto vieden kymmenen mestaruutta kahdestatoista. Vain kerran pystyi Naantalin Löyly sekä Laitilan Jyske lyömään kiilan keltamustien mestaruuksien ketjuun.