Kunniakierroskeräys vauhtiin – Nuoret keräävät varoja yleisurheilun nuorisotyöhön

0
Kunniakierroksen lähtöviiva täyttyi jälleen kerran nuorista urheilijoista tukijoukkoineen.

Jyskeen tämänvuotisen Kunniakierros -tapahtuman lähtölaukaus ammuttiin Laitilan keskusurheilukentällä maanantaiharjoitusten yhteydessä.

Maanantai-illan tapahtuma oli vasta keräyksen alku ja se jatkuu syyskuun loppuun asti lajin ystävien ja yleisurheilevien nuorten toimesta. Kannattaa siis raottaa kukkaroa jos joku yleisurheilun ystävä soittaa ja tai joku nuoremmista kerääjistä ottaa yhteyttä. Eikä tarvitse tavoitella jättisummaa vaan jokainen vähintään 15 euron tuki on yhtä arvokas. Käteismaksuja ei kerätä vaan luvatuista tukisummista lähetetään laskut sähköpostitse tai paperipostina.

Kunniakierros on Suomen Urheiluliiton ja seurojen varainhankinta- ja kuntoliikuntatapahtuma, jolla vuodesta 1982 alkaen on kerätty varoja yleisurheilun nuorisotyöhön yhteensä yli 35 miljoonaa euroa. Jyske on ollut mukana 39 kertaa seuran yhteiskeräystuloksen ollessa ennen kuluvaa vuotta tarkalleen 185 584 euroa, josta reilut kaksi kolmasosaa on jäänyt puhtaasti paikallisen nuorisourheilun hyväksi.

Jyske onkin kokonaistuloksessa Varsinais-Suomen piirin ykkösseura, 25 000 euroa jopa Turun Urheiluliittoa edellä. Ja ero vain kasvaa keltamustien keräystuloksen osoittaessa neljättä vuotta pyöreää nollaa. Muut piirin seurat eivät ole keräyshistorian aikana kuusinumeroisille luvuille yltäneet.

Vuosikymmenten saatossa Kunniakierros -tapahtuma on muuttunut. Alkuvuosien ohjelmallisesta jopa paikallistelevision kuvaamasta kuntoiluillasta totisine kierroslaskijoiden kontrolloimine ratakierroksineen on siirrytty enemmän pelkkään matalan profiilin varainhankintaan. Tärkein asia eli tuki nuorisourheilulle on kuitenkin säilynyt.