Lähitapiola reippaasti plussalle – Vakuutusyhtiö varautuu sään ääri-ilmiöihin

0
Arkistokuva: Marttiina Sairanen

Lähitapiola Länsi-Suomen kokonaistulos kipusi reilusti plussalle alkuvuoden aikana. Vakuutusyhtiön kokonaistulos nousi vuoden 2023 ensimmäisellä puoliskolla 9,0 miljoonaan euroon vertailujakson -16,9 miljoonasta eurosta.

Vakuutustoiminnan tulosta rasittivat vahinkojen määrän kasvu ja kustannuksien nousu.

– Kokonaistuloksen näkökulmasta kulunut puolivuotinen on paluu normaalimpaan. Olen erittäin tyytyväinen, että pystyimme myös epävakaana vuonna 2022 olemaan asiakkaidemme luottamuksen arvoisia. Tämän työn tulokset näkyvät nyt muun muassa asiakasmäärän ja -tyytyväisyyden kasvuna, iloitsee LähiTapiola Länsi-Suomen toimitusjohtaja Pasi Aakula.

Lähitapiola Länsi-Suomen positiiviseen kokonaistulokseen vaikutti merkittävästi sijoitusmarkkinoiden suotuisa kehitys.

– Vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla markkinat alkoivat toipua, mikä näkyy nyt myös osaltaan tuloksessamme, kertoo Lähitapiola Länsi-Suomen talousjohtaja Jussi Seppälä.

Lähitapiola Länsi-Suomi maksoi asiakkailleen sattuneista 25 000 vahingosta korvauksia yhteensä yli 24 miljoonaa euroa.

– Jo viime vuonna oli nähtävissä korona-ajan jälkeinen vahinkojen kasvu. Sama trendi on jatkunut kuluvana vuonna, sillä viime vuoteen verrattuna vahinkomäärät ovat kasvaneet yli 10 prosentilla. Kasvua on niin ihmisille, ajoneuvoille kuin irtaimistolle sattuneissa vahingoissa. Sama koskee valitettavasti myös isoja palovahinkoja, kertoo korvausjohtaja Ville Sampolahti.

Lähitapiola Länsi-Suomi korvasi sattuneista vahingoista 95 prosenttia. Sampolahden mukaan vakuutusyhtiöt joutuvat lähivuosina varautumaan myös ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin murheisiin.

– Sään ääri-ilmiöiden lisääntymisen myötä myrsky-, tulva- ja maastopalovahinkojen riski kasvanee tulevaisuudessa. Jo nyt olemme nähneet säiden lämpenemisen kaksinkertaistaneen metsien hyönteisvahingot. Niiden vaikutukset eivät tule jäämään pieniksi.

Lähitapiola Länsi-Suomi teki alkuvuodesta lasten ja nuorten harrastustoimintaan 50 000 euron lahjoituksen, jonka kohteita pääsivät ehdottamaan omistaja-asiakkaat ympäri Länsi-Suomen. Yhtiö myös jatkoi SPR:n kanssa ensiaputaitoihin keskittyviä Sankarikoulutuksia, joita se tarjoaa tänä vuonna 1 000 länsisuomalaiselle viidesluokkalaiselle.