Laitilaan suunnitellaan aurinkovoimalaa – Syyskuussa järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus

0
Hankeransuolle suunnitellun aurinkovoimahankkeen hankealue sinisellä katkoviivalla Maanmittauslaitoksen karttaan merkittynä.

Laitilaan suunnitellaan rakennettavaksi aurinkovoimalaa. Hankkeen takana on uusiutuvan energian hankkeisiin erikoistunut Energiequelle. Yhtiö järjestää kaikille avoimen yleisötilaisuuden torstaina 7. syyskuuta kello 18 kaupungintalon valtuustosalissa. Tilaisuudessa esitellään tiiviisti Hankeransuon aurinkovoimalan tämänhetkistä hankesuunnitelmaa, hanketta suunnitteleva yhtiötä ja kerrotaan yleisesti aurinkovoimasta.

Hankeransuon hankealue sijaitsee noin kahdeksan kilometriä Laitilan keskustasta länsiluoteeseen. Alueelle tutkitaan mahdollisuutta rakentaa noin 50–55 megawattipiikin voimala noin 60 hehtaarin alueelle. Sähköntuotanto vastaisi noin 2700 sähkölämmitteisen omakotitalon tai 21 000 kerrostalokolmion vuosikulutusta. Voimalan lopullinen koko tarkentuu suunnittelutyön edetessä.

Energiequelle on teettänyt kesällä 2023 hankealueella luonto- ja arkeologisia selvityksiä. Lopulliset raportit näistä, sekä vielä erikseen toteutettavasta maisemaselvityksestä, ovat määrä valmistua loppuvuoden aikana. Seuraavana vaiheena hankkeessa on yleisötilaisuuden jälkeen edetä kaupungin kanssa luvituksen suhteen.

Yhtiö toivoo, että mikäli asukkailla herää hankkeeseen tai aurinkovoimaan liittyen kysymyksiä, niin asukkaat pyrkisivät lähettämään kysymykset ennakkoon yleisötilaisuutta varten tämän linkin kautta.