Laitilalaisen Matti Salmilan oli paitsi SM-kisojen kaunein myös terävin

0
Maakuntapuukkosarjan voittanut Matti Salmilan valmistama puukko oli paitsi sarjansa voittaja myös koko kisan terävin puukko.

Suomen Puukkoseuran vuoden päätapahtuma järjestettiin Nuutajärven Lasitehtaan Lasimakasiinissa toukokuussa. Yhdessä kesäkauden avauksen kanssa järjestetty lasitaiteilijoiden näyttely ja puukonvalmistajien SM-kisa houkutteli paikalle tuhansia katsojia.

Vakka-Suomen kansalaisopiston puukkoharrastajille kisat olivat menestys. Kaikkiaan paikalliset puukonvalmistajat saivat viisi palkintoa eri sarjoissa. Käyttöpuukkosarjassa laitilalainen Matti Salmila tuli toiseksi ja laitilalainen Sakari Rinne kolmanneksi. Maakuntapuukkosarjassa sekä voitto että kolmas sija tulivat Laitilaan, kun Salmila voitti ja Erno Mäkilä tuli kolmanneksi. Maasepän puukkosarjan kolmas sija tuli Vakkaopistossa niin ikään oppinsa saaneelle euralaiselle Riku Puistolle .

Kisoissa testattiin ensimmäistä kertaa myös puukkojen terävyys tarkoitukseen valmistetulla laitteella. Koko kilpailun ylivoimaisesti terävin puukko oli Salmilan maakuntasarjan voittanut orijärveläläinen perinnepuukko.

Puukonvalmistusta voi opiskella Vakkaopistossa myös elokuussa alkavalla kaudella. Kursseja on niin alkeita opetteleville kuin kokeneemmille puukontekijöille.