Laitla Liikkujien suksi ei luista – Yleisessä kokouksessa päätetään toiminnan jatkamisesta tai purkamisesta

0
Laitla Liikkuja järjesti kolmen tunnin hiihdon vuonna 2013. Ideana oli hiihtää kolme tuntia omaa vauhtia. Arkistokuva

Suomen Ladun paikallisyhdistys Laitla Liikkuja on elänyt viimeiset vuodet hiljaiseloa. Nyt yhdistys järjestää kaupungintalolla kuulemistilaisuuden ja yleisen kokouksen torstaina 7. syyskuuta kello 18. Tilaisuudessa pohditaan kuntoliikuntaa edistäneen yhdistyksen tulevaisuutta.

– Tarkoitus on siirtää toiminta yhteistyöhön jonkun toisen yhdistyksen kanssa, Laitla Liikkujien puheenjohtaja Ari Ketoniemi kertoo.

Ketoniemen mukaan tarkoitus ei ole lopettaa liikuttamista, mutta organisaatiota on turha pitää pystyssä, kun yhdistykseen ei ole löytynyt innokkaita uusia vetäjiä.

– Ihmiset vanhenevat, eikä ole vetäjiä.

Keskusteluja toiminnan yhdistämisestä on Ketoniemen mukaan käyty toisen yhdistyksen kanssa, mutta mistään ei ole sovittu.

– Kaikki ideat otetaan vastaan. Jos löytyy vetäjät, jotka haluavat jatkaa, niin siitä vaan.

Laitla Liikkuja perustettiin 15 vuotta sitten, kun Laitilasta todettiin puuttuvan kuntoliikuntaan profiloitunut yhdistys. Liikkuja on järjestänyt vuosien aikana viikkopyöräilyjä, pyöräretkiä, sauvakävelyjä, talvitapahtumia ja kuutamohiihtoja.

– Tosin hiihtotapahtumien järjestäminen ei ole moneen vuoteen onnistunut, Ketoniemi viittaa epävarmoihin lumitalviin.

Viime ja tänä vuonna Laitla Liikkuja on ollut mukana järjestämässä pyörämielenosoitusta Ukintien kevyen liikenteen turvallisuuden puolesta. Viime vuonna mukana oli 150 polkijaa ja tänä vuonna 40.

– On tässä liikutettu aika isoja porukoita.

Kuitenkin toiminta oli hiipuvaa.

– Korona lopetti viimeisetkin tapahtumat.

Elokuussa yhdistys järjesti mahdollisesti viimeisenä voimanponnistuksenaan retken Laitilasta linja-autolla Jämin maastopyöräreiteille.

– Se oli onnistunut päivä. Avoimin mielin uuteen, Ketoniemi sanoo.