Linja-autoaseman tyhjyys kummeksuttaa

1
Bussit sentään kulkevat, vaikka linja-autoasemalla ei ole enää palveluita.

Laitilan linja-autoasema on hiljainen kuin huopatossutehdas. Rakennus on ollut tyhjillään sen jälkeen, kun Matkahuolto siirtyi Kasitien toiselle puolelle.

Pihaan kaartaa kuitenkin Onnibus. Pari ihmistä nousee linja-autoon ja takaovesta astuu linja-autoaseman pihalle Janne Luotola.

Luotola on matkustanut Porista Laitilaan ja täältä hänen pitäisi päästä jatkokyydillä Uuteenkaupunkiin.

– Minulla on venepaikka Uudessakaupungissa ja matkaan veneelle. Sieltä lähden sitten veneellä lomalle, mies kertoo hymy huulessa. Pukkaahan sitä riemu rintaan, kun on kesäloma edessä.

Mutta, mutta Laitilasta Uuteenkaupunkiin lähtee bussi vasta puolen tunnin kuluttua. Takana on jo 1,5 tunnin matka Porista Laitilan linja-autoasemalle.

Janne Luotola tarkistaa vielä kännykästään aikataulun: totta se on, puolen tunnin paussi tässä olisi.

– Olisi mukava päästä edes vessaan, mutta eihän täällä linja-autoasemalla ole mitään. Ovessa on vain lappu, jossa lukee: Olemme muuttaneet. Uusi osoite on: Pilppulankuja 1, mutta eihän tässä sanota, kuka tai mikä on muuttanut, mies naurahtaa.

Samaa on ihmetellyt moni muukin.

– On se ikävä näky, että Laitilan linja-autoasema on ihan tyhjillään. Ovessa on vain osoite. Kyllähän laitilalaiset tietävät, missä se Pilppulankuja on, mutta tietävätkö muualta tulevat, toimitukseen soittanut naishenkilö kummastelee.

Hän toivoo, että linja-autoaseman rakennukseen saataisiin jotain toimintaa.

Janne Luotola toteaa muuttoilmoituksen luettuaan, että tälläista tämä on kaikkialla.

– Ei Porissakaan ole matkakeskuksessa enää mitään.

Luotola käyttää silti mielellään julkista liikennettä.

– Näinkin kulkien pääsen nopeammin veneellä Naantaliin kuin jos lähtisin veneellä Raumalta. Sieltä Naantaliin menisi veneellä pari, kolme päivää. Välissä pitäisi nukkuakin jossain. Uudestakaupungista Naantaliin pääsee päivässä, vaikka purjevene kulkee vain noin viisi mailia tunnissa.

Matkahuolto siirsi lippujen myynnin verkkoon

Matkahuollon Laitilan asiamiespiste siirtyi keväällä linja-autoasemalta Pilppulankujalle. Muutos liittyy Matkahuollon valtakunnalliseen strategiaan. Asiamiespiste ei jatkossa enää myy kausi- ja sarjalippuja.

Matkahuollon matkakortille myytävien lipputuotteiden myynti ja lataaminen päättyi asemilla, asiamiehillä, R-kioskeilla ja busseissa 30. kesäkuuta. Nyt kausi- ja sarjaliput ovat ostettavissa vain Reitit ja Liput -sovelluksessa. Myös koulumatkatuetut liput on ostettava sovelluksesta.

Bussissa kuljettaja lukee lipun QR-koodin suoraan sovelluksesta.

1 KOMMENTTI

  1. Taksiaseman voisi siirtää tähän, tulisi lisää tilaa torille, kun vanha pömpeli hävitettäisiin.
    Jonkinlainen Laitilan mainos- / infopiste.

Kommenttien lisääminen on estetty.