Maria Antolalle SM-hopea N22 kävelyssä

0
Maria Antolalle SM-mitali on jo kolmas tänä vuonna. Kuva: Heidi Antola

Ilkka Simola

Jyskeen Maria Antola käveli hopealle Tampereella viikonvaihteessa pidetyissä nuorten SM-kisoissa. Mestaruuden vei nuorten EM-kisoissa Espoossa kuudenneksi sijoittunut ja Kalevan kisojen ykkönen Lapuan Virkiän Heta Veikkola Marian käydessä tiukan kaksinkamppailun kakkossijasta Turun Weikkojen Venla-Nora Nirkkosen kanssa.

N22 5000 metrillä voittaja oli siis ennakkoon käsikirjoituksessa mainittu, mutta hopeamitalisti avoin. Maria oli ollut Venla-Noraa edellä SM-halleissa ja kevään SM-maantiekävelyissä, kun taas kaksi tuoreinta koitosta, Nuorten EM-kisat ja Kalevan kisat, olivat päätyneet turkulaisen eduksi.

– Peesasin Venla-Noraa ekat neljä kilometriä, kunnes ohitin ja tein jonkin verran kaulaa. Maalissa oli eroa vain kaksi sekuntia, mutta minulla olisi ollut varaa kiristääkkin, kertasi Maria kisan kulkua.

– Jäi tunne, että olisin voinut kävellä kovempaakin, jatkoi Maria ja harmitteli, ettei jäljellä ole muita kisoja kuin SM-viestit Turussa syyskuun toisena viikonvaihteena.

Marian aika 24.19,55 tiesi kahden minuutin ja 40 sekunnin kohennusta omaan ennätykseen. Tosin Maria ei ole kahteen vuoteen tätä matkaa kävellyt vuosi sitten vastaavan kisan jäätyä välin Lions-stipendiaattimatkan takia.

Heta Veikkolan voittoaika oli 23.06,90 ja Venla-Nora Nirkkosen pronssiaika 24.21,66.

Otto Hiivolalla oli ennakkoon pistesaumat M19-sarjan seipäässä ja keihäässä. Lauantain seiväs jäi kuitenkin 425:een ja seitsemänteen sijaan. Laitilan nuorisokansallisissa heinäkuussa ylittynyt 445 olisi riittänyt pronssiin.

Sunnuntaina Otto otti ennakkotilaston neljännen sijansa keihäässä mittauttamalla lukemat 57,71. Tässäkin kisassa nuorisokansallisten kaarella 64,39 olisi oltu mitaleilla.

Akseli Hyytiä oli keihään kahdeksas 51,72 tuloksella ja perjantain pituuskarsinnassa ensimmäinen loppukilpailusta putoaja 622 ponkaisulla kolme senttiä paremman tuloksen riittäessä jo 12 hyppääjän finaaliin.

Lotta Metsärinnalla oli epäonnea terveydentilan suhteen kesäflunssan estäessään 400 metrin aitoihin osallistumisen. Terveenä mahdollisuuksia olisi ollut 4,-5. sijaan.

Kakkoslaji, ensimmäisenä kisapäivänä juostut 100 metrin aidat, onnistui sen sijaan hyvin Lotan jäädessä ajalla 14,83 0,8 metrin vastatuuleen suoritetussa alkuerässä vain sekunnin sadasosan ennätyksestään. Vähän lievemmässä vastuulessa juostu yhdeksän sadasosasekuntia parempi aika riitti finaaliin.