Mitalin väri ratkesi vasta viimeisillä väylillä – Laitilalaiselle Samuel Pulliselle nuorten SM-hopeaa

0
Samuel Pullinen harjoittelee kesäisin lähes joka päivä ja talvikaudellakin muutaman kerran viikossa. Useimmiten hän treenaa Laitilan pururadan kentällä.

Laitilalainen 13-vuotias Samuel Pullinen sijoittui toiseksi frisbeegolfin junioreiden SM-kilpailuissa Heinolassa. Kilpailuissa oli kaksi sarjaa, alle 15-vuotiaat ja yli 15-vuotiaat, ja näistä Pullinen kilpaili ensimmäisessä.

Vaikka SM-hopea on yli 60 kilpailijan kisassa sinänsä jo todella hyvä suoritus, oli itseasiassa aika hilkulla, ettei kotiintuomisina olisi ollut se kaikkein kirkkain mitali.

– Olin aika lähellä voittoakin, mutta tulos ratkesi viimeisellä väylällä. Aluksi se harmitti aika paljon, mutta kakkossija on ihan hyvä. Sarjassa oli kuitenkin 69 osallistujaa.

Pullinen on harrastanut frisbeegolfia vuodesta 2018. Alunperin hän tuli lajin pariin isänsä ja veljensä houkuttelemana. Ensimmäisiin viikkokisoihin hän osallistui talvella 2020. Viikkokisat ovat Laitilan Pystykiekko ry:n joka maanantai järjestämät kisat, joihin Pullinen kertoo osallistuvansa melkein joka viikko.

Heinolassa muutama viikko sitten järjestetyt junioreiden SM-kisat olivat hänelle ensimmäiset suomenmestaruuskisat.

Kisamenestys ei tule ilmaiseksi missään lajissa. Myös Pullinen kertoo harjoittelevansa kesäisin melkein joka päivä ja talvikaudellakin pari kertaa viikossa.

– Pääasiassa käyn täällä, kun tähän pääsee pyörällä helposti, hän kertoo pururadalla olevalla kentällä.

Pitkän tähtäimen tavoitekin on jo selvä: Pullinen tähtää frisbeegolfin ammattilaiseksi. Ammattilaispelaajia on jo Suomessakin, vaikka Suomi ei vielä olekaan Yhdysvaltojen kaltainen frisbeegolfin suurmaa.

Harrastajia Suomessa on riittänyt runsaasti heti lajin saavuttua Suomeen, ja se alkaa nyt näkyä kun lajin huipulle alkaa vähitellen nousta myös suomalaisnimiä.

Laitilassakin riittää pelaajia. Pullisen mukaan nuoria pelaajia on harvassa, vaikka korona-aikana laji oli nuorten suosiossa.

– Korona-aikana nuoria oli tosi paljon, mutta aika harva on jäänyt lajin pariin.

Viime viikonloppuna Pullinen osallistui Turussa Lauste Open -kilpailuun. Kyseessä ovat avoimet kilpailut, joten aikuiset ja nuoret osallistuvat kaikki samaan sarjaan. Pullinen sijoittui kisassa yhdeksänneksi.