Pesäpallo: B-tytöt aloittivat finaalipaikan metsästyksen – Välierävaiheeseen vaaditaan kaksi voittoa

0
Emma Virtanen (kesk.) oli runkosarjassa joukkueen lyöntitilaston kärki. Kahden lajin taituri on tärkeä palanen myös ulkokentällä, jossa hän nappaa varmasti pallot räpyläänsä.

Jenna Westerlund

Jyskeen B-tyttöjen pudotuspelisyksy käynnistyi viime perjantaina Laitilassa, kun joukkue palasi voitokkaasti pelikentille yli kahden viikon tauon jälkeen.

Vaikka Jyskeen kausi Ykköspesiksessä päättyi, jatkuu usean pelaajan urakka vielä B-tytöissä joko Raumalla tai Laitilassa. Jyskeen B-tyttöjen osalta pudotuspeliavaus oli voitokas, kun Kempeleen Kiri kaatui perjantaina Laitilassa lukemin 1–0 (5–0, 3–3).

Välierävaiheeseen vaaditaan kaksi voittoa. Sarjan toinen ottelu pelataan Kempeleessä keskiviikkona ja tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva ottelu Laitilassa perjantaina kello 17.

– Ulkopeli oli samalla hyvällä tasolla kuin runkosarjassakin. Sisäpeli hieman takkusi, etenkin toisella jaksolla. Jos haluamme edetä pidemmälle peleissä, täytyy joukkueena nostaa tasoa. Pienet asiat merkitsevät, joukkueen ykköspalkittu Emma Virtanen analysoi.

Lukemiin 5–0 päättynyt ensimmäinen jakso oli Jyskeeltä varmaa ja rentoa suorittamista. Ottelun rytmiin päästiin heti, vaikka edellisestä B-tyttöjen ottelusta oli lähes kolme viikkoa aikaa. Jyske suoritti vahvasti ulkona, eikä virheitä tullut.

Toisella jaksolla, kuten Virtanenkin totesi, peli hieman sakkasi ja ulkopelissäkin sattui huolimattomuusvirheitä. Kempeleläiset pääsivät harhaheiton ja vapaataipaleen turvin rinnalle lukemiin 3–3, mutta ei lopulta ohitse. Toisen jakson päättyminen tasan merkitsi Jyskeen 1–0-voittoa.

Jyskeen kahdeksasta juoksusta ykköspalkittu Virtanen löi kolme, Essi Mäki kaksi ja Lydia Eskola sekä Anna Suominen saivat kumpikin yhden lyödyn tililleen. Virtanen on ollut mailan varressa vahva, mistä todisteena runkosarjan lyöntitilasto, jossa hän sijoittui kolmanneksi lukemin 5+38.

– Oma peli oli tänäänkin hyvää ja varmaa ja lyöntikin oli kepissä ihan hyvin, Virtanen heitti.

Joukkue matkustaa Ykköspesiksen välierien tapaan Oulun seudulle, kun toinen ottelu pelataan Kempeleessä keskiviikkona. Matka on pitkä, mutta vieraskentällekin lähdetään lyömään tiskiin kaikki, mitä rahkeissa on.

– Kempeleen Kiri on hyvä joukkue, eihän puolivälierissä ole enää huonoja joukkueita. Lähdemme joukkueena kuitenkin toiseen otteluun hyvillä mielin ja ilman paineita. On hienoa päästä pitkästä aikaa pelaamaan porukalla ja yhtenä joukkueena.