Pesäpallokatsomon rakentaminen jäihin – Tarjoukset ylittivät varatut määrärahat

0
Laitilan pesäpallokentälle on suunniteltu katsomorakennusta, johon kuuluu noin 200 neliötä sisätiloja. Kaupunki on budjetoinut uuden kuuluttamon viereen nousevan uudisrakennuksen rakentamiseen 260 000 euroa.

Tekninen valiokunta on päättänyt, ettei pesäpallokatsomon rakennusurakkaan valita urakoitsijaa. Syynä päätökselle on se, että kaikki annetut tarjoukset ylittivät merkittävästi talousarvioon varatut määrärahat.

Valiokunta hyväksyi pesäpallokentän uuden katsomon sekä oheistilojen suunnitelmat kesäkuun kokouksessaan ja katsomon rakentaminen kilpailutettiin suunnitelmien pohjalta.

Kaupunki on varannut vuosille 2023–2024 yhteensä 260 000 euroa uuden katsomon ja oheistilojen rakentamiseen. Hanke oli tarkoitus käynnistää vielä tämän vuoden aikana pesäpallokauden päätyttyä.

SUUNNITELMAT pitävät sisällään katsomon, johon on piirustusten mukaan tulossa 165 katsomopaikkaa. Lisäksi katsomon yhteyteen on tulossa myös noin 200 neliötä sisätiloja, muun muassa noin 35 neliömetrin suuruinen neuvotteluhuone, työhuone, wc- ja suihkutilat, myyntitiloja sekä varastotilaa.

Lisäksi yleisöä palvelemaan on tulossa lähes 60 neliömetrin suuruinen anniskeluluvallinen katsomo sekä 34 neliömetrin suuruinen aitio.

LAITILAN kaupunki haki Lounais-Suomen aluehallintovirastolta 110 000 euron suuruista valtionavustusta pesäpallokatsomon rakentamiseen. Toukokuun lopussa aluehallintovirasto antoi päätöksenään, että se ei myönnä hankkeelle avustusta.