Rauhan Symposiumissa yleisölle avoimia luentoja

0
Arkistokuva

Uudessakaupungissa järjestetään neljättä kertaa Rauhan Symposium perjantaina 18.8. ja lauantaina 19.8. Symposiumin teemana on tänä vuonna Viro, mutta lauantaina laaja asiantuntijajoukko pohtii myös Venäjän ja Ukrainan tilannetta, mihin se johtaa.

Rauhan Symposium on avoin yleisölle. Luentoja kulttuurikeskus Crusellissa voi kuunnella maksutta. Tapahtuman avajaiset ovat perjantaina kello 11. Avaajina ovat kaupunginjohtaja Atso Vainio , Hannu Koskinen Suomen Tiedeseurasta, Tarmo Soomere Viron Taideakatemiasta ja Jaana Vasama Tuglas-seurasta.

Perjantain luennot ovat Suomi, Viro ja kyberavaruus, Suomen ja Viron arvot – niin lähellä, mutta samalla niin kaukana toisistaan, Tiedonvälitystä vai viihdettä – media vie kansaa kuin pässiä narussa sekä Ihmisten liikkuvuus ja mobiilidata.

Lauantaina luentojen aiheet ovat: Puhuuko kukaan suomea ja viroa 100 vuoden kuluttua, Nato-kortti taskussa, Venäjä ja Ukraina – mihin kaikki johtaa?, Viron myytti ja Suomi sekä Qua vadis – Suomen ja Viron myytit toisistaan.

Rauhan Symposiumissa puhujina ovat muun muassa professori Mart Noorma , professori Anna Törnroos-Remes , avaruusfyysikko Minna Palmroth, professori Tiit Tammearu, tutkija Anitta Kynsilehto , tutkija Janne Saarikivi, suurlähettiläs Sven Sakkov , professori emeritus Tuomo Melasuo , vanhempi tutkija Olga Filippova , tutkija Vadim Romasov , tutkija Madli Vain ja professori emeritus Jyrki Käkönen ja visionääri Raul Rebane.