Rinnekoti Jäsperlä hakeutuu konkurssiin – Varhan asiakkaat siirretään toiseen yksikköön

0
Ikäihmisille ympärivuorokautista hoivaa tarjonnut Rinnekoti Jäsperlä hakeutuu konkurssiin. Arkistokuva: Mikael Rydenfelt.

Uudessakaupungissa sijaitseva Rinnekoti Jäsperlä lopettaa toimintansa ja hakeutuu konkurssiin. Tehostettua palveluasumista tarjoavassa Jäsperlässä asuu tällä hetkellä 16 Varhan asiakasta. Heidän uudelleensijoitusta korvaavaan yksikköön järjestellään parhaillaan.

Jäsperlässä asuvat Varhan asukkaat siirretään 8.9. mennessä Uudessakaupungissa sijaitsevaan Suvelakotiin. Omaisten informointi asiasta on käynnissä.

– Olemme saaneet Rinnekoti Jäsperlältä ilmoituksen konkurssista. Tästä syystä käynnistämme heti asukkaiden kiireellisen sijoittamisen korvaavaan yksikköön. Tilanne on asukkaille ja heidän omaisilleen luonnollisesti erittäin ikävä ja olemme siitä pahoillamme. Olemme ryhtyneet kaikkiin tarpeellisiin toimenpiteisiin, jotta asukkaiden hyvinvointi on turvattu koko muutosvaiheen ajan, ikääntyneiden palveluiden tulosaluejohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen sanoo.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue irtisanoi 19. kesäkuuta palvelusopimuksen Rinnekoti Jäsperlän kanssa.

– Syynä irtisanomiseen ovat yksikön toiminnassa havaitut puutteet sekä kykenemättömyys korjata palvelutaso sopimuksen mukaiseksi hyvinvointialueen huomautuksista huolimatta, Varha tiedottaa.

Sopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, ja yhteistyön oli tarkoitus jatkua sopimuksen irtisanomisajan mukaisesti 19. joulukuuta saakka.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on parhaillaan perustamassa uutta asumispalveluyksikköä Uuteenkaupunkiin hoivapalveluyritys Attendon omistamaan Rauha-kiinteistöön Lukkosepänkadulle. Uusi yksikkö avataan lokakuun alkupuolella, ja kaikille Rinnekoti Jäsperlän asukkaille järjestyy sieltä vakituinen palveluasumisen paikka.

Yksikköön tulee kaikkiaan 28 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa. Henkilöstön rekrytointi yksikköön on parhaillaan käynnissä.