Sunnuntaina vapaa pääsy useimpiin varsinaisuomalaisiin museoihin – Umpipihan Elojuhlassa esiintyy viulupelimanniyhtye Mottine

0
Viulupelimanniyhtye Mottine soittaa suomalaista, suomenruotsalaista ja ruotsalaista kansanmusiikkia.

Kauppilan umpipihalla Laitilassa vietetään perinteistä elojuhlaa sunnuntaina 27. elokuuta kello 13. Juhlassa esiintyy instrumentaalista kansanmusiikkia soittava Mottine Raumalta, joka viettää 10-vuotisjuhlaa.

Bändin nuorimmat jäsenet olivat 5-vuotiaita, kun yhtye perustettiin. Mottine on viulupelimanniyhtye, jossa soi kolme viulua ja harmoni. Tarjolla on suomalaista, suomenruotsalaista ja ruotsalaista kansanmusiikkia. Mottinessa viulua soittavat Reetta Karvinen, Aarni Kupari ja Iiro Kupari. Harmonia tämmää Manuel Ojala.

Laitilan seurakunta järjestää tilaisuudessa pienen hartauden. Kauppilan kahvila on avoinna, joten halutessaan voi tilaisuuden jälkeen käydä nauttimassa elojuhlakahvit.

Elojuhlaan ja Kauppilan umpipiha -museoon on sunnuntaina 27.8. vapaa pääsy. Elokuun viimeinen sunnuntai on Varsinais-Suomen museopäivä, jolloin maakunnan useimpiin museoihin on vapaa pääsy. Kauppilan on avoinna sunnuntaina kello 12–17.