Sylvia saapui sittenkin – Myrskyn tielle kaataneet puut työllistivät Varsinais-Suomen pelastuslaitosta

0
Myrsky kaatoi puita, vaikka se jäikin ennakoitua pienemmäksi.

Tiistaina Varsinais-Suomea koetteli kova myrsky, jota mediassa nimitettiin etukäteen Sylviaksi nimipäiväkalenterin mukaan. Myrskylukemat olivat pahimmillaan puuskissa lähes 27 m/s. Tämä aiheutti runsaasti tehtäviä Varsinais-Suomen pelastuslaitokselle.

Tiistain aikana pelastuslaitoksella oli yhteensä 300 myrskyyn liittyvää vahingontorjuntatehtävää. Esimerkiksi puita oli kaatunut runsaasti teille ja talojen katemateriaaleja irtosi tuulen voimasta. Poikkeuksellinen tuulensuunta myös lisäsi tehtävien määrää.

Tiistain myöhäisiltaan mennessä myrsky laantui ja pelastuslaitoksen tehtävämäärät vähenivät selvästi.

Kiireinen päivä sujui pelastuslaitoksella hyvin. Suurimmat tehtävät tiistain aikana ajoittuivat puoleen päivään ja iltapäivään, jolloin tehtävämäärät nousivat hetkellisesti korkeammiksi. Myrsky ulottui koko Varsinais-Suomen alueelle ja työllisti laajasti pelastuslaitosta ympäri Varsinais-Suomea.