Tapaneilla maajoukkuekosketuksia ringetessä ja jääkiekossa

0
Jyskeen kasvatti Teresa Tapani valittiin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen leirille. Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska

Laitilan Jyske on näkynyt viime aikoina useammalla maajoukkueleirille kutsutun nimen perässä. Ringeten naiset ja alle 21-vuotiaat leireilivät viime viikon lopulla Kisakalliossa. Naisissa Jyskeen kasvatteja edusti totutusti Susanna Tapani. Alle 21-vuotiaiden leirillä oli mukana Teresa Tapani.

Nuorille leiri oli viimeinen näytönpaikka ennen maajoukkueen valintaa MM-kisoihin, jotka pelataan Kanadan Calgaryssä loka-marraskuun vaihteessa. Kisoihin lähtevä joukkue valitaan ja julkaistaan tällä viikolla. Ringette.fi -sivustolla kerrotaan, että pelaajien taso on jälleen korkea ja valmennuksella on edessä tiukkoja valintoja.

– Elokuun leiristä tulee varmasti jännittävä, ja joukkueen valinta tulee olemaan vähintäänkin yhtä haastavaa kuin ennen edellisiä kisoja, päävalmentaja Nina Sundell kertoo.

Jyskeen Tinja Tapani puolestaan oli vuosina 2008 ja 2009 syntyneiden jääkiekkoilijoiden Pohjola-leirillä viime viikolla. Kaikkiaan Pohjola-leirille kutsuttiin 76 pelaajaa. Jääkotkista mukana ovat Olivia Suutari ja Auni Viitasalo.

Pohjola-leirin tarkoitus on kartoittaa pelaajia ennen maajoukkuepolun alkamista. Leiriltä valitaan 20+3 pelaajaa lokakuussa järjestettävälle jää – ja opiskeluleirille.

Muokattu 21.8. klo 8.40: Lisätty tieto Susanna Tapanin maajoukkueleireilystä.